Annons

Daimler investerar miljarder i Kina-fabrik

Daimler och dess kinesiska partner Baic ska investera nästan två miljarder dollar i moderniseringen av en fabrik i Kina. Det visar inskickade dokument från Baic i Hongkong, rapporterar Reuters. Daimler har bekräftat uppgifterna.

Uppgraderingen av anläggningen ska enligt uppgift möjliggöra produktion av dyra Mercedes-Benz bilar inklusive elbilar, stod det i dokumenten.

Daimlers nya åtagande i Kina kommer efter att Geely i fredags meddelat att man köpt på sig nästan tio procent av kapitalet.

Under måndagen väntas Geelys styrelseordförande Li Shufu träffa ledningen för Daimler i Stuttgart, enligt personer med insyn.

Den tyska affärstidningen Handelsblatt har tidigare skrivit att Daimler vill stoppa Geely från att ta plats i styrelsen. Det är delägandet i lastbilsrivalen AB Volvo som stör eftersom strategisk information riskerar att hamna i händerna på konkurrenten.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?