Annons

Daimler går in i samåkningstjänsten Turo

Amerikanska Turo som är en peer-to-peer bildelningstjänst i USA har tagit in 92 miljoner dollar, motsvarande 732 miljoner kronor. 

Tyska Daimler, som äger varumärken som Mercedes-Benz och Smart, var ett av två företag som ledde rundan, enligt ett pressmeddelande. Det framgår inte hur mycket Daimler gick in med i Turo.

Övriga investerare var sydkoreanska SK Holdings, som var den andra aktören att leda rundan, samt Turos försäkringspartner Liberty Mutual. Founders Circle Capital och alla befintliga delägare deltog också i rundan.

Daimler som har en egenutvecklad europeisk version av Turo, Croove, ska nu hjälpa bolaget med en lansering i Tyskland nästa år. Det kommer då också att bli möjligt för Crooves kunder att utnyttja de erbjudanden som ges av Turo.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?