Dags att söka Di:s MBA–stipendium – fjolårets stipendiat: ”Upplevelsen är unik”

Nu startar årets ansökningsperiod för SSE MBA-stipendiet som delas ut av Di tillsammans med Utbildning.se och Handelshögskolan i Stockholm. 

”Jag har förstått vikten av att utveckla en reflekterande inställning”, säger fjolårets stipendiat Ali Zaidi som fick en utbildning värd 495.000 kronor. 

Ali Zaidi fick förra årets stipendium och är nu inne på sin tredje månad av utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm.
Ali Zaidi fick förra årets stipendium och är nu inne på sin tredje månad av utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm.Foto:Gustaf Månsson

För femtonde året i rad är det dags att dela ut ytterligare ett SSE MBA-stipendium till en person som utifrån sin dagsaktuella yrkesposition och framtida potential kan bidra till fördelar för både sin organisation och Sverige. Målet med utbildningen är att personen ska få god kunskap i att leda och utveckla organisationer och företag.

Bland förra årets 848 sökande blev det till slut Ali Zaidi som tilldelades stipendiet med motiveringen ”en innovativ, intelligent och positiv lagspelare med potential att göra stora avtryck i framtiden”. 

Hittills har Ali Zaidi läst tre månader på utbildningen och han berättar att de precis slutfört en kurs om företagens roll i samhället. 

”Den innehöll delkurser i företagsrätt, ekonomi och vi pratade om företags sociala ansvar. De här kurserna ger en bred bild av den globala miljö som företag arbetar i. Nu har vi precis påbörjat en kurs i redovisning”, säger Ali Zaidi. 

Utbildningen tar in studenter från hela världen och när Ali Zaidi fick stipendiet såg han fram emot att träffa just olika människor med andra perspektiv. 

”Programmet är väldigt engagerande och har överträffat mina förväntningar gällande interaktiva diskussioner under programveckorna. Människorna på programmet har olika bakgrund, varierande erfarenheter och de är alla nyfikna personer. Allt det ger en positiv energi. Jag har studerat i olika delar av världen, men den här upplevelsen är unik”. 

Ali Zaidi har redan upplevt ett flertal ”aha-tillfällen”, som han kallar dem. 

”En sak som verkligen sticker ut är att jag har förstått vikten av att utveckla en reflekterande inställning. Under utbildningen reflekterar vi i gruppen regelbundet över både personliga och delade erfarenheter och jag har börjat boka in egentid för dagliga reflektioner”. 

Att reflektera över sig själv och sina val är något som Ali Zaidi råder framtida stipendiater att göra. 

”Jag tror att det kan vara bra att rannsaka sig själv innan man ansöker. Fråga dig själv vad du vill få ut av programmet. När du vet svaret på det så blir allt lättare”. 

 

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?