1515
Annons

Dags att söka Di:s MBA-stipendium – ”ett fantastiskt program”

Nu öppnar ansökningsperioden för SSE MBA-stipendiet som delas ut av Di tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm och utbildning.se. 

Stipendiaten får en utbildning värd 495.000 kronor, men framför allt en unik chans till kunskap och nätverksbyggande, berättar två tidigare stipendiater. 

De tidigare stipendiaterna Lovisa Case och Maria Smith.
De tidigare stipendiaterna Lovisa Case och Maria Smith.Foto:Banfa Jawla

Förra årets SSE MBA-stipendiat påbörjade utbildningen på Handelshögskolan i Stockholm i januari.

”Det har varit full fart från start men har redan gett värdefulla insikter”, säger Lovisa Case som tog emot stipendiet i fjol.

Hon har en bakgrund som doktor i neurovetenskap från Karolinska institutet, där hon forskat på hur våra celler skiftar mellan sömn och vakenhet. I dag arbetar hon som projektledare och affärsutvecklare på läkemedelsbolaget Orexo och ser MBA-programmet som en möjlighet att lära sig mer om företagande och få en bredare kunskapsbas att stå på i yrkeslivet.

”De teoretiska kunskaperna om lag och rätt, hållbarhet, bokföring, finans och ledarskap ger en större förståelse för företagande. Hittills har det varit mycket fokus på reflektion, och där är det intressant att höra från de andra deltagarna hur man gör i deras branscher, diskutera skillnader men också få input och nya tankar.”

Just möjligheterna till att bygga sitt nätverk är en av anledningarna till att Lovisa Case sökte stipendiet. Executive MBA-programmet har årligen omkring 50 deltagare med olika branschbakgrund och nationalitet. Utbytet med de andra programdeltagarna är också något som Maria Smith, som var 2018-års SSE MBA-stipendiat och nu är i slutet av sin utbildning, sätter högt värde till.

”Det är ett fantastiskt program där jag har fått lära mig mycket nytt, både om företagande och mig själv, av otroligt kunniga föreläsare. De kunskaperna kommer jag att bära med mig, men nätverket jag har fått är den verkliga tillgången och något som kommer att bestå långt efter att utbildningen är slut”, säger Maria Smith, som i höstas utsågs till generalsekreterare för Axfoundation. 

Att byta jobb under pågående utbildning har varit utmanande men också lärorikt.

”Att utveckla sitt ledarskap är en del av utbildningen där man får tillgång till en personlig coach och det hade jag stor nytta av under mina första månader på nya jobbet.”

Vilket råd ger du till framtida SSE MBA-stipendiater?
”Var nyfiken, öppen och passa på att utmana dig själv. Man ska också vara beredd på att axla en stor arbetsbörda. Det är en tuff utbildning, men den är absolut värd det.”

 

SBB stängde miljardaffär – rusade tvåsiffrigt på börsen

En fastighetsförsäljning i Finspång värd 1,35 miljarder kronor gick på fredagen i mål för SBB. Köpare är Gladsheim, vars vd varit vd för Amasten medan de ägde beståndet.

SBB-aktien steg kraftigt på fredagen.

SBB:s Ilija Batljan.
SBB:s Ilija Batljan.Foto:Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera