Annons

Dags att söka Di:s MBA-stipendium 2023

Nu öppnar ansökan för SSE MBA-stipendiet som delas ut av Di tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm och Utbildning.se. Utbildningen har ett värde av 595.000 kronor och pågår under 18 månader.

”Jag kan knappt bärga mig inför varje skolvecka”, säger förra årets stipendiat Anna Wieslander.

Nu öppnar ansökan för SSE MBA-stipendiet
Nu öppnar ansökan för SSE MBA-stipendiet

För sjuttonde året i rad är det nu dags att dela ut SSE MBA-stipendiet till en person i yrkeslivet som med sin framtida potential kan bidra till svenskt näringsliv. Stipendiet sponsrar en utbildning på Handelshögskolan i Stockholm med ett värde av 595.000 kronor. Utbildningen pågår i 18 månader och är tänkt att göras samtidigt som studenten har övriga uppdrag i näringslivet. Som Di-prenumerant kan du nominera dig själv, eller en kompis till priset. 

För att kunna söka stipendiet måste man ha gjort fem år i arbetslivet, och ha en akademisk utbildning motsvarande 180 högskolepoäng. Dessutom kräver utbildningen goda kunskaper i både svenska och engelska. 

Av mer är 600 sökande förra året blev Anna Wieslander, som är operativ chef för Elonroad, vinnaren av förra årets stipendium med motiveringen ”Anna är en erfaren och strategisk ledare med ett starkt driv och handlingskraft”. Hon har hittills gått tre månader på utbildningen, som började på Handelshögskolan i december förra året. 

”Jag kan knappt bärga mig inför varje skolvecka”, säger Anna Wieslander. 

Anna Wieslander när hon tog emot förra årets stipendium.
Anna Wieslander när hon tog emot förra årets stipendium.Foto:Joey Abrait

Hur trivs du med utbildningen?
”Jag trivs fantastiskt bra. Mina förväntningar var höga, men det som positivt överraskat mig är vilken bra stämning det är bland oss studerande. Det finns ingen negativ konkurrens och alla vill hjälpa varandra att nå sina mål. Sen är själva utbildningen otroligt givande, speciellt eftersom jag kan applicera det jag lär mig direkt i mitt arbete med Elonroad”.

På Elonroad arbetar Anna Wieslander och hennes team med att elektrifiera transportsektorn genom elvägar. Sedan MBA-utbildningen drog igång har hon känt mycket stöd från kollegor, något som hon menar betyder mycket för att kunna klara av 20 timmars studier varje vecka parallellt med arbetet. 

Varför valde du att söka stipendiet?
”Det var något jag hade haft i bakhuvudet under en lång tid. Jag blev faktiskt nominerad av min chef, som är MBA-alumn själv, men jag sökte också själv stipendiet. Jag är utbildad ingenjör sedan tidigare, men kände att jag saknade ekonomiska kunskaper som nu krävs i mitt framtida arbete med Elonroad. Den här utbildningen är precis det jag behöver för att vidare accelerera i min karriär”.

Vad har du för tips till årets sökande?
”Fundera igenom vad du faktiskt vill uppnå med utbildningen och våga borra lite i det, både professionellt och personligt! Det gjorde mig trygg i min ansökan och jag tror också att jag får mer ut av utbildningen! Och såklart, var dig själv!”

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera