1515
Annons

Dags att söka Di:s MBA-stipendium 2022

Nu öppnar ansökningsperioden för SSE MBA-stipendiet som delas ut av Di tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm och Utbildning.se. 

”Det är få förunnat att få den här möjligheten.” säger Jonathan Ilicki, fjolårets stipendiat som fick en utbildning värd 495.000 kronor.

Fjolårets stipendiat Jonathan Ilicki
Fjolårets stipendiat Jonathan IlickiFoto:Jesper Frisk

För sextonde året i rad är det nu dags att dela ut SSE MBA-stipendiet till en person som utifrån sin dagsaktuella yrkesposition och framtida potential kan bidra till fördelar för både sin organisation och Sverige. Målet med utbildningen är att personen ska få god kunskap i att leda och utveckla organisationer och företag på ett hållbart och innovativt sätt.

Som Di-prenumerant kan du nominera dig själv eller en vän för stipendiet som täcker hela avgiften för SSE MBA Executive Format-programmet med start hösten 2022.

Av nästan 1.000 sökande blev Jonathan Ilicki vinnaren av stipendiet 2021 med motiveringen ”Jonathan är en ödmjuk, intelligent och innovativ person med en mycket stark drivkraft, nyfikenhet och ett genuint intresse för andras välbefinnande”.

”Det var väldigt kul, det är få förunnat och det är en otrolig möjlighet som jag försöker ta tillvara på så bra jag bara kan”, säger Jonathan Ilicki.

Hur trivs du efter tre månader på utbildningen?
”Det är jättebra, jag är otroligt tacksam för chansen att få studera med och lära mig av drivna och inspirerande kursare. Det ger ett annat djup i innehållet då vi vrider och vänder på saker på ett sätt man annars inte skulle göra”.

”Utbildningen länkar ihop flera olika ämnen på ett väldigt insiktsfullt sätt. Även om vi läser olika typer av kurser så vävs det samman på ett sätt så man får en bättre helhetsförståelse”, säger han.

Parallellt med utbildningen jobbar Jonathan Ilicki i sin nya roll på Platform24 där han numera är Head of growth och leder företagets internationalisering.

Varför valde du att söka stipendiet?
”Det bottnar i att jag vill förbättra sjukvården och då tänkte jag att ibland kan man göra mer nytta genom att förbättra systemen snarare än arbeta kliniskt. Då tänkte jag att MBA:n var ett bra sätt för mig att få de verktyg som behövs utöver min läkarutbildning och studier på Handels”

Har du några tips till framtida stipendiater?
”Det är bra att själv ha reflekterat över varför man vill läsa just den utbildningen och vad man vill få ut av det. Och att man bör planera för att det kommer ta massor av tid”

 

 


Innehåll från Schneider ElectricAnnons

Hållbar fastighetsautomation med människan i fokus

Allt fler fastighetsägare har idag ett stort fokus på hållbarhet. Med Schneider Electrics system för fastighetsautomation kan de enkelt övervaka och styra sina byggnader och snabbare uppnå hållbarhetsmålen.

Fastigheter står idag för omkring 30 procent av världens energianvändning och för nästan 40 procent av de årliga koldioxidutsläppen. För att uppnå målen i Parisavtalet och begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader, måste 3 procent av byggnadsbeståndet i Europa renoveras varje år. Idag ligger renoveringstakten på endast 1-1,5 procent årligen och det största hindret för att investera i hållbara byggnader är finansiering. Lösningen för att säkerställa mer träffsäkra investeringar är att använda sig av digital teknik.

- En av våra lösningar för fastighetsautomation är digital tvilling, en spegling av en verklig fastighet, med vilken man kan skapa datadrivna insikter för att optimera energianvändningen i sina fastigheter. Man får här data i realtid, kan simulera energiflöden och modellera förändringar innan de tillämpas live i anläggningen. Den digitala tvillingen skapar mervärde för fastighetsägaren, som kan ta rätt beslut för att optimera driften, säger Tomas Bäckstadi, Service and Business Development Director , Schneider Electric.

En öppen plattform för byggnadens olika system

80 procent av 2050 års byggnader uppskattas redan idag vara byggda, vilket innebär att både det befintliga fastighetsbeståndet såväl som kommande byggnader behöver kunna hanteras för att uppnå hållbarhetsmålen. 

Med Schneider Electrics fastighetsautomationssystem EcoStruxure™ Building Operation (EBO) möjliggörs enkel och flexibel styrning och övervakning av fastighetens olika system i en plattform. Med systemet skapas förutsättningarna för att samla, strukturera, analysera och agera på byggnadens data. För att möjliggöra dagens och framtidens allt mer uppkopplade byggnader har systemet inbyggt stöd för effektiv hantering och lagring av stora mängder data.

- Vi ser att fyra grundpelare driver utvecklingen av dagens och framtidens byggnader och därmed våra lösningar för fastighetsautomation– de behöver vara drift-och energieffektiva, motståndskraftiga, hållbara och utformade med människan i fokus. I och med att vi tillbringar uppåt 90 procent av våra liv inomhus blir det tydligt att de byggnader som vi vistas i har en stor påverkan på vårt välmående och hälsa. Luftkvalité, temperatur och belysning är exempel på parametrar som är viktiga att ha i åtanke. Med EcoStruxure™ Building Operation kan fastighetens olika system integreras sömlöst i en framtidssäkrad och flexibel plattform och bidra till att möjliggöra en mer produktiv och hälsosam inomhusmiljö för byggnadens nyttjare, säger Linnea Lunnbäck, Offer Manager, Schneider Electric. 

”Med en digital tvilling kan man skapa datadrivna insikter för att minska sin miljöpåverkan”

Läs mer om framtidens fastigheter

Mer från Schneider Electric

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schneider Electric och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?