Annons

Dags att kora årets Supergasell

Under måndagskvällen är det dags för Gasellfinal på årets jubileumsturné. Årets Gasellgala hålls på Konserthuset i Stockholm och förutom att Supergasellen ska koras utlovas glamour och överraskningar när Di Gasell firar 20 år. 

Gasellfinalen 2018
Gasellfinalen 2018Foto:Jack Mikrut

I 20 år har Dagens industris Gasellutmärkelse delats ut till det svenska näringslivets tillväxtraketer runt om i landet. 

Jubileumsåret når sin kulmen med måndagens Gasellgala, där årets Supergasell, Sveriges mest snabbväxande företag 2019, tillkännages. Dessutom presenteras Gasellvinnarna i Stockholms och Uppsala län, samt Framtidsgasellen – ett pris som delas ut i samarbetet med Almi och Google, två av Di Gasells huvudpartner.

”På galan ska vi tillsammans fira våra hjältar, Gasellföretagarna, som har skapat 40 procent av alla nya jobb inom den privata sektorn de senaste 20 åren”, säger Peter Fellman, chefredaktör för Di som modererar kvällens prisceremoni tillsammans med Di:s nyhetschef Anna Ekelund. 

Under de två decennier som Gaselltävlingen har funnits har cirka 12.000 företag fått Gasellutmärkelsen och tillsammans har de skapat cirka 296.000 jobb. 

I årets undersökning har 1.216 företag kvalificerat sig som Gaseller. De har tillsammans skapat nära 25.000 jobb de senaste tre åren. 

”Genom Di Gasell vill vi konkret bidra till ökat entreprenörskap i Sverige, vilket jag också är glad och stolt över att vi har gjort under de senaste 20 åren”, säger Peter Fellman. 

Efter en lång turné med flera stopp från norr till söder blir Stockholmsgalan, som hålls i Konserthuset, Gasellhöstens grande finale. 

Många namnkunniga gäster från det svenska näringslivet är på plats och på scen intervjuas kända bolagsbyggare och entreprenörer som Stenakoncernens Dan Sten Olsson, Zound Industries vd Pernilla Ekman samt Niklas Adalberth, grundare till Klarna och impact-stiftelsen Norrsken. 

”Den röda mattan är utrullad och redo för allt vad en gala bör innehålla: glamour, förväntningar, en och annan överraskning och storslagna hyllningar. Vi hoppas på en sprudlande galapublik som hjälper oss att hylla årets Gasellvinnare”, säger Rebecka Forsman, projektledare för Gasellturnén.

Prisceremonin kommer i år att ackompanjeras av en orkester ledd av dirigenten Hans Ek och årets Supergasell får ta emot pris av H.K.H Prins Daniel.

”Att hylla våra Gasellhjältar är något av det bästa vi gör under året och den här kvällen är för dem! De är ofta företag som jobbar och sliter i skymundan men som är otroligt viktiga för Sverige. Att synliggöra och uppmärksamma dessa fantastiska företagare och entreprenörer är oerhört viktigt för att inspirera andra”, säger Rebecka Forsman.

LÄS MER Här hittar du alla artiklar om årets Gaseller


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?