1515

Dags att anta Dubbelutmaningen

Fysisk aktivitet tillsammans med kollegorna är en bra möjlighet till teambuilding i tider av distansarbete.

För tredje året kör Dagens industri och Vasaloppet Dubbelutmaningen. Nu är det dags att nominera ditt företag till utmaningen som varar ett helt år.

Tränaren Håkon Breistrand leder team Svenska Fönster runt Mora skidstadions 1,3 km långa slinga.
Tränaren Håkon Breistrand leder team Svenska Fönster runt Mora skidstadions 1,3 km långa slinga.Foto:Petter Cohen, Petter Cohen

I samband med Stafettvasan i vintras tog sig ett nöjt lag från Svenska Fönster i Edsbyn sig i mål i Mora. Det var avslutningen på ett år då de tillsammans i företaget fokuserat på Vasakvartetten sommaren 2019 och sedan Stafettvasan vintern 2020. Under året hade de förberett sig tillsammans med Vasaloppets coacher och dessutom fått rätt utrustning för att genomföra utmaningen. Året innan genomförde Team Ekan från Ekan Management från Göteborg samma utmaning.

Vid målgång konstaterade Team Ekans lagledare Jenny Eriksson att året varit en ny positiv injektion vid sidan av det vanliga arbetet.

”Man lär känna varandra på ett annat sätt, får en sammanhållning och en gemenskap. Man kan lita på varandra på ett annat sätt. Det är även bra i arbetslivet och inte bara i sportsammanhanget”, sa Jenny Eriksson till Dagens industri direkt efter målgång.

”Dubbelutmaningen är en fantastisk chans för att få ta del och lära känna Vasaloppet, både sommar som vinter på skidor och till fots med löpningen. Dessutom får laget utrustning och möjligheten till expertis och stöttning av en Vasaloppscoach under hela året”, säger Gabriel Jansson, produktionsledare och ansvarig för Dubbelutmaningen på Vasaloppet och tillägger:

”Det är också en möjlighet till att ta steget för det vinnande laget att ta steget och snäppa upp det interna friskvårdsarbetet på företaget och vara en del av Vasaloppets vision i att vara en motor för motion och hälsa i Sverige. Lägg därtill möjligheten detta ger till att skapa en unik teamkänsla kring att anta utmaningen tillsammans med dina kollegor”.

Nu är anmälan öppen för nästa upplaga av Dubbelutmaningen. Senast 7 oktober ska anmälan vara inne och 12 oktober kommer vinnaren att utses.

I årets Dubbelutmaning ingår Stafettvasan den 5 mars 2021 och Vasakvartetten den 21 augusti 2021.

”Det är väldigt kul att intresset för Dagens industris och Vasaloppets initiativ rullar vidare. Dubbelutmaningen borde för många företag kunna vara en kul del av deras friskvårdsarbete i företaget. Det blir spännande och intressant att följa det vinnande laget det kommande året, men också hur de jobbar med friskvårdsfrågorna genom hela företaget”, säger Jonas Jonsson, redaktionschef på Dagens industri. 

 

 

 

 


Innehåll från AJ ProdukterAnnons

Trendspaning: Kontorets roll som mötesplats ökar

Ökad flexibilitet kommer sannolikt att prägla framtidens arbetsplatser. När kontoret går från arbetsplats till att också bli mer av mötesplats ställs krav på att utveckla och ta fram möbler som matchar våra nya behov.

Möbler som får dig att må bra 

Att jobba mer mobilt med hjälp av digital teknik är inget nytt. Det är en utveckling som pågått länge, men som det senaste året har tagit ett stort steg framåt. Samtidigt spås kontoret en viktig roll även framöver, men på ett annat sätt än tidigare. 

Många värderar kontoret mer som mötesplats i dag och allt fler företag fokuserar på det sociala och kreativa samspelet genom att satsa på trivsamma arbetsytor bortom skrivbordet. Fåtöljer och soffor med ljudisolerade sidor är exempel på hur man kan skapa ett rum i rummet. Det handlar helt enkelt om att forma en plats som får människor och idéer att växa - där du känner dig välkommen, bekväm och inspirerad. 

– Precis som när man inreder sitt hem tillsammans med familjen ska man inreda kontoret tillsammans med medarbetarna. Det ska vara representativt för gäster, funktionellt för medarbetarna samt med mysfaktor för avslappnat möte och umgänge, säger Sebastian Dell Uva, designer vid AJ Produkter.

Han menar att det är dags att släppa det invanda och utforska nya sätt att jobba där inredningen skapar förutsättningarna för rummets olika funktioner. Ett exempel på en innovativ möbel i AJ Produkters sortiment är en ny fåtölj och soffa med USB-uttag i armstödet, så att man kan ladda sin mobil och läsplatta där man sitter.

Lockar fram nya idéer

Med en bra trådlös uppkoppling är du fri att arbeta var som helst på kontoret. Det betyder att du och dina kollegor kan ha ett möte i en soffgrupp likväl som runt konferensbordet – allt för att kunna tänka fritt och locka fram nya idéer. 

Rätt inredning kan också bidra till att öka såväl kreativitet som effektivitet och vår förmåga att samarbeta. Det innebär att vi kommer att se andra typer av arbetsmöbler i framtiden. Möbler som hjälper dig att tänka och ladda om. Med färger och former som både gör dig glad och får dig att må bra på jobbet.

– Jag tror på olika typer av flexibla konstellationer som förenklar rörelse och skapar nya möjligheter för användaren i sitt arbete i rummet. Människan är inte statisk och därför bör inte arbetsplatsen heller vara det. Det kommer bli enklare för användaren att individanpassa sitt arbete i rummet på egen hand, säger Sebastian Dell Uva.

Loungemöbler

Ett konkret exempel är loungemöbler som är anpassade för att skapa en behaglig känsla. Lounge syftar på ett område vars syfte är att erbjuda avkoppling, till exempel i foajén till ett hotell. Men i dag finns ett stort utbud för olika miljöer som exempelvis kontor. 

Möbler som får dig att må bra 

 

 

Mer från AJ Produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ Produkter och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?