1515
Annons

Dagens industris sajt får nytt utseende

Dagens industris sajt har fått ett nytt utseende.

För dig som läser di.se i din dator möts du numera av en delvis ny startsida.

Allt för att ge dig som läsare en bättre upplevelse.

”Vi har fått feedback från våra läsare och gör nu en förändring som dessutom knyter ihop vår sajt med vår tryckta tidning”, säger Peter Fellman, chefredaktör på Dagens industri.

Läser du Dagens industri i mobilsajten eller i appen så är det ingen skillnad mot tidigare. Men om du läser på en dator, så har sidhuvudet på startsidan förändrats. 

Produktutvecklingsteamet på Dagens industri har arbetat med det nya sidhuvudet, och ett av skälen till förändringen är att knyta ihop print och digitalt mer.

”Oavsett om man läser Dagens industri på dator, på mobilsajten, i appen eller i den tryckta tidningen - så ska du som läsare mötas av en liknande upplevelse och det nya sidhuvudet är en del i det arbetet”, säger Niklas Wiil och Patrik Juteståhl, produktdesigners på Dagens industri.

Feedback som kommit in från läsare har varit att om man läser di.se på en mindre datorskärm så har sidhuvudet tagit för stor plats när man scrollar nedåt. Den nya designlösningen ger mer plats till det journalistiska innehållet eftersom sidhuvudet kommer att fällas in efter några sekunder. Menyn, där du hittar in till övriga delar på di.se, följer med och är därför alltid enkel att hitta.

De aktuella börskurserna ligger på en ny platta längst upp på sajten för att tydligt signalera börsutvecklingen.

”Nu lyfter vi in hela Dagens industri som varumärke även på sajten. Och det känns roligt för läsarna att det redaktionella innehållet får en större yta på skärmarna”, säger Peter Fellman.

Har du tankar om hur vi borde fortsätta utveckla Dagens industris digitala plattformar - klicka här för att ge feedback. 

USA varnar Ryssland: ”Har varit mycket tydliga angående kärnvapen”

USA varnar Ryssland för ”katastrofala konsekvenser” om landet skulle använda kärnvapen i Ukraina.

”Vi har varit mycket tydliga”, säger Vita husets nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan till NBC.

Enligt Sullivan är såväl de ryska skenfolkomröstningarna i ockuperade områden som beslutet att kalla in 300 000 reservister tecken på att anfallskriget i Ukraina inte går Rysslands väg.

”Ryska armén har problem och den ukrainska armén gör framsteg på slagfältet”, säger säkerhetsrådgivaren i en intervju i NBC:s ”Meet the press”. 

Rysslands president Vladimir Putin sade tidigare i veckan att landet är berett att använda ”alla tillgängliga vapen” för att försvara sig.

Jake Sullivan säger att det vore katastrofalt för Ryssland att ta till kärnvapen.

”Om Ryssland går över den gränsen, kommer det att bli katastrofala konsekvenser. USA kommer att svara kraftfullt”, säger han till NBC.

Säkerhetsrådgivaren vill inte svara på vad USA faktiskt menar med ”katastrofala konsekvenser”, men han betonar att ryssarna är väl medvetna om vad det innebär. Det har kommunicerats direkt via privata kanaler på högsta nivå.

”Ryssland vet mycket väl hur USA skulle svara på användningen av kärnvapen i Ukraina.”

Sullivan betonar samtidigt att det är viktigt att den dialogen sker i bakgrunden då USA vill undvika retorisk skottväxling med Ryssland. 

Sedan Putin nyligen gav order om att mobilisera har ett starkt missnöje trängt fram genom censur och förtryck. I mängder av städer och orter har människor demonstrerat och protesterat. De senaste dagarna har omkring ett par tusen personer frihetsberövats av poliser som försökt slå ned aktioner.

Det rapporteras också hur mängder av män försöker lämna Ryssland, bland annat via gränsövergångar till Finland och Georgien, där det har ringlat långa köer hela helgen.

Enligt uppgifter i fria medier kommer Ryssland att stänga gränserna för militärpliktiga män som försöker lämna landet, kanske redan om några dagar.

Den som vill lämna landet kommer att behöva ett särskilt tillstånd.

De ryska myndigheterna kommer att börja begränsa resorna ut från landet, förmodligen från och med onsdag nästa vecka, rapporterar den oberoende ryska nyhetssajten Meduza, som verkar i exil i Lettland.

Sajten hänvisar till två anonyma uppgiftslämnare som beskrivs som närstående det ryska presidentkansliet. De gör gällande att gränsrestriktionerna kommer att införas om några dagar, då processerna kring de så kallade folkomröstningarna har avslutats på ockuperad ukrainsk mark.

Efter det kommer män som berörs enligt källorna att behöva ett särskilt tillstånd, ett slags utresevisum, för att få lämna landet. 

I de pågående striderna anklagar Ryssland Ukraina för att ha beskjutit bland annat en hotellbyggnad i ockuperade Cherson. Där uppges två personer ha dödats, varav en pro-rysk tidigare ledamot i Ukrainas parlament.

Ukraina anklagar också Ryssland för beskjutning på bred front och för att ha attackerat Odessa med tre iranska drönare som flugits in i en kontorsbyggnad på söndagsmorgonen.

De ukrainska styrkornas motoffensiv i Charkivregionen verkar ha bromsat in. Det förklaras dels av vädret, dels av ett ryskt motstånd i området utanför orten Kupiansk.

”Regnet gör det svårt att använda tunga vapen överallt. Vi kan bara använda asfalterade vägar”, säger sergeanten Roman Malyna till AFP.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera