Annons

Dagens industri storsatsar – värvar sju nya börs- och näringslivsreportrar

Dagens industri förstärker redaktionen med en rad nya medarbetare.

Satsningen görs för att bli ännu starkare inom snabb nyhetsbevakning av börs och marknad och för att ytterligare vässa Dagens industris rådgivande journalistik.

Jenny Petersson.
Jenny Petersson.Bild:Jesper Frisk
Fredrik Björkman.
Fredrik Björkman.Bild:Pressbild.
Agnetha Jönsson.Bild:Pressbild.
Robert Triches.Bild:Jesper Frisk.
Linnea Bolter.Bild:Pressbild.
Mats Lundstedt.Bild:Pressbild.
Christopher Jungstedt, livereporter på Dagens industri.Bild:Jack Mikrut
Johanna Lundsgård, reporter på Dagens industris featureredaktion, och på Di Weekend.Bild:Di
Viktor Mölne, livereporter på Dagens industri.Bild:Di
Martin Lindgren, närmast på Nyhetsbyrån Direkt, kommer att livebevaka börs och marknad på Di.
Martin Lindgren, närmast på Nyhetsbyrån Direkt, kommer att livebevaka börs och marknad på Di.Bild:Evelina Carborn

Med över 100 ekonomijournalister är Dagens industri i dag Sveriges i särklass största redaktion inom ekonomi- och näringslivsjournalistik.

Nu växer redaktionen ytterligare och under våren kommer en rad nya journalister att förstärka Dagens industris redaktion.

”Di växer i alla kanaler och vi får varje dag kvitto på att vår journalistik verkligen uppskattas. Med en rad nya personer på väg in toppar vi nu laget ytterligare”, säger chefredaktör Lotta Edling.

Satsningen gör för att Dagens industris verksamhet växer och för att tillmötesgå läsarnas  stora behov av snabb och relevant marknadsbevakning och samtidigt utöka Dagens industris rådgivande roll inom börs- och aktiemarknad, privatekonomi och företagsnytta.

På den rådgivande sidan förstärker Jenny Petersson redaktionen som specialreporter inom privatekonomi tillsammans med Di:s privatekonomiexpert Hans Bolander.

”Intresset för privatekonomi växer snabbt och för Di är det ett klassiskt ämne där vi verkligen kan vara till hjälp för våra läsare”, säger Lotta Edling.

Jenny Petersson kommer närmast från ett jobb som ekonomireporter på TT, men har innan det jobbat på SvD Näringsliv och DN Ekonomi.

"Livet är fullt av små och stora ekonomiska beslut. Jag ser väldigt mycket fram emot att lotsa Di:s läsare till bra beslut, vare sig det gäller att spara, ta bolån eller välja försäkringar. Jag vill helt enkelt ge läsarna rätt verktyg, så att de sedan kan göra de val som är bäst för dem", säger Jenny Petersson.

Dagens industri ser samtidigt ett stort behov från läsare och prenumeranter om bevakning av konkreta frågor som berör småföretagare och entreprenörer. Därför förstärker Linnéa Bolter redaktionen som specialreporter inom företagsnytta. Linnéa Bolter kommer närmast från en roll som frilansjournalist åt bland annat SvD Näringsliv där hon skrivit om företagarfrågor. Linnéa kommer också från uppdraget som redaktör för Frisörföretagarnas medlemstidning Frisör, där bevakning av småföretagarfrågor är central.

”Det känns roligt och ärofyllt att rapportera om företagande för Di:s räkning. Företagare är ju en växande grupp som står för en stor del av skatteintäkterna - jag är glad att Di väljer satsa på deras frågor i bevakningen”, säger Linnéa Bolter.

Nya aktieanalytiker på Dagens industri blir Agnetha Jönsson och Mats Lundstedt.

Agnetha Jönsson kommer närmast från rollen som chefredaktör för tidningen Finansliv. Hon har ett gediget förflutet som aktie- och börsskribent på Affärsvärlden och på tidningen Aktiespararen där hon också varit chefredaktör. Agnetha Jönsson har före det även jobbat med aktieanalys och rådgivning på banksidan, bland annat på Nordea NDA SE -1,85% Dagens utveckling Securities.

”Jag ser fram emot att börja jobba som aktieanalytiker och följa börsen på heltid igen. Och att jobba ihop med det kompetenta gänget på Dagens Industri”, säger Agnetha Jönsson. 

Mats Lundstedt gör comeback som aktieanalytiker efter en karriär som egenföretagare. Innan dess var han på analyschef på Skandiabanken.

”Det blir mycket spännande att bli en del av Di:s duktiga analysteam och förhoppningsvis kunna bidra med intressanta artiklar om aktiemarknaden”, säger Mats Lundstedt som tidigare även jobbat med aktieanalys på Finanstidningen.

 Samtidigt utökar Dagens industri satsningen på den snabba nyhetsbevakningen av börsen med två nya ansikten som förstärker den grupp på redaktionen som jobbar med livebevakning av börs- och marknad - Martin Lindgren och Robert Triches.

Martin Lindgren kommer närmast från Nyhetsbyrån Direkt där han bevakat börsen i sju år. Innan dess jobbade Martin Lindgren som nyhetsreporter på Realtid.

"Efter snart sju lärorika år på en supertrevlig arbetsplats känns det roligt att ta steget till DI. Jag går från ett toppenjobb till ett drömjobb", säger Martin Lindgren.

Robert Triches kommer närmast från omvärldsbevakningstjänsten Omni Ekonomi. Innan dess har han ett mångårigt förflutet som livereporter på Aftonbladet

”Jag ser väldigt mycket fram emot att bli en kugge i Di:s nyhetsmaskineri. Det är en utmaning, självklart. Di är ju redan Sveriges bästa affärstidning och ska bli ännu bättre", säger Robert Triches. 

Dessutom blir nyhetsreportrarna Viktor Mölne och Christopher Jungstedt, som båda sedan tidigare är verksamma på olika positioner på Dagens industris nyhetsredaktion, ordinarie på redaktionen och är med i satsningen på livebevakning av börsen och finansmarknaden.

På Di Digital är Fredrik Björkman ny reporter. Fredrik Björkman kommer närmast från P3 Nyheter där han jobbat som reporter och programledare. Innan dess har han jobbat på flera olika delar inom Sveriges Radio, bland annat på P1 där han bevakat digitala frågor och sociala medier.

"Det känns oerhört inspirerande att bli en del av Di Digital. Jag har sneglat på Di Digital under en längre tid eftersom jag tyckt att man gjort relevanta och ledande nyheter inom startup och tech. Efter flera år på Sveriges Radio ska det bli spännande att ansluta till redaktionen, förhoppningsvis med några avslöjanden i rockärmen."

Samtidigt är det klart att Johanna Lundsgård blir ordinarie reporter på Dagens industris featureredaktion och Di Weekend.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?