Hoppa till innehållet

Annons

Dagens industri prisas för Gasellturnén

Efter en pandemi präglad av distans och digitala evenemang, blev höstens fysiska Di Gasellturné en stor succé. Nu prisas teamet bakom turnén för sitt arbete. 

Gasellfinalen i Stockholms stadshus.
Gasellfinalen i Stockholms stadshus.Foto: Cornelia Jönsson

Di Gasell kammade hem storvinsten under galan Gyllene Hjulet i kategorin ”Årets B2B”, en tävling som anordnas av branschorganisationen Ses, Sponsrings- och Eventsverige. 

”Priset betyder oerhört mycket för alla som jobbar med Di Gasell, det är ett kvitto på att vi verkligen skapade något unikt under tuffa tider. Att segra genom kreativa idéer och innovation tillsammans med ett team som vågar satsa är den absolut härligaste känslan”, säger Rebecka Forsman, affärsområdeschef för Di Gasell.

Efter den digitala, coronaanpassade prisutdelningen för Di Gasell under 2020, gjorde den fysiska Gasellturnén med nio Gasellfester runt om i landet comeback hösten 2021. Gasellföretagarna bjöds på ett helt nytt och överraskande koncept under en kväll med galamiddag, prisutdelningar och gästtalare.

”Vi tog ett helt nytt grepp om eventupplevelsen efter år präglade av pandemi och distans. Vi skalade ned en annars traditionell, stor scenlösning med sittande publik på rad, till en liten scen med sittande middagar och stort fokus på borden.” 

På borden projicerades allt rörligt material, som filmer och grafer, och deltagarna vid bordet var själva en stor del av upplevelsen. 

”Samtalen mellan deltagarna blev tätt sammanflätade med de digitala innovationerna som pandemin tvingat oss in i. Vi suddade ut gränserna mellan fysisk och digital upplevelse”, säger Rebecka Forsman. 

Den traditionsenliga avslutningsfesten på Konserthuset i Stockholm flyttades till Blå hallen i Stockholms Stadshus, känd för sina grandiosa Nobelfester. 

”Vår ambition var att skapa en nytänkande upplevelse som också kunde spegla den enorma digitala utvecklingen som pandemin inneburit för hela samhället. Vi levde ju fortfarande i rådande pandemi, vilket gjorde att vi inte heller kunde gå tillbaka till ett koncept som vi haft tidigare med stort mingel och jättestor publik.”

Nu är arbetet med höstens Gasell-turné är i full gång.

”Vi kommer att lansera tre olika eventkoncept i höst. Det är upplevelser som passar för intimare publik i våra mindre städer, storskaligare upplevelser för den större publiken i storstäderna och en magisk upplevelse under den avslutande finalgalan i Stockholms stadshus.”

Innehåll från RCO SecurityAnnons

Olika säkerhetsnivåer i samma byggnad – så löser offentlig sektor utmaningen

Stor geografisk spridning och många olika behov under samma tak. Det är några av utmaningarna när sjukhus, kommuner och myndigheter bygger sina larm- och passersystem. Därför är det viktigt att kunna anpassa säkerhetssystemen efter varje unik verksamhet. Och att skapa en bra balans mellan trygghet och tillgänglighet.

Extern länk: RCO Security AB erbjuder smarta och säkra lösningar för en trygg och smidig vardag – läs mer här

– Med ett flexibelt och skalbart passersystem kan du hantera alla tänkbara situationer och objektsstorlekar i en anläggning. Du kan även enkelt styra vilka som ska ha behörighet – i olika delar av fastigheten och vid olika tider på dygnet, säger Robert Lindgren som är försäljningschef på RCO Security.

Företaget utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem och har i dag ett av marknadens mest integrerade och flexibla system.

– Det är många som efterfrågar den flexibiliteten, framför allt myndigheter och offentliga verksamheter som ofta vill ha helt öppet i en del av fastigheten, medan de också vill ha helt låst på andra ställen.

Funktionalitet kopplat till kommuner

Det är med andra ord ingen slump att många kommuner, och även myndigheter och sjukhus, har valt RCO:s lösningar.

– Till exempel har kommuner utmaningar i och med att hotbilden mot politiker har ökat, vilket skapat en förhöjd säkerhetsrisk. Då måste delar av kommunhuset ha en mycket hög säkerhetsnivå, medan andra delar kan vara mer tillgängliga för att besökare ska kunna röra sig fritt där.

Robert Lindgren, försäljningschef på RCO Security.
Robert Lindgren, försäljningschef på RCO Security.

Båda säkerhetsnivåerna måste alltså kunna samsas under samma tak.

– Mycket av funktionaliteten i våra system är dessutom kopplad till just kommuners krav. Det är logiskt eftersom vi är ett svenskt företag och har anpassat våra system efter svenska behov.

Rätt personer vid rätt tillfälle

Behoven inom vården varierar också stort. Ett sjukhus som har öppet dygnet runt har helt andra krav än ett mindre äldreboende där besökare bara kan hälsa på dagtid.

– Sjukhusen har stora utmaningar eftersom de har en mängd olika rum och tusentals besökare och patienter som ska ha tillgång till olika ytor vid olika tillfällen. Då är det viktigt att kunna anpassa säkerheten efter varje verksamhets unika behov. Det kan vi göra tack vare att våra passersystem är skalbara och flexibla.

Samma sak gäller många myndigheter.

– Det handlar om att öppna upp myndigheter för rätt personer vid rätt tillfälle. Det vill säga att göra det möjligt att röra sig fritt och samtidigt få den trygghet som behövs genom att säkra upp för eventuella hotbilder.

– Tack vare vår systemuppbyggnad kan myndigheter och andra offentliga verksamheter med verksamhet på flera olika geografiska platser dessutom sköta all administration centralt.

Driver utvecklingen framåt

En annan fördel med RCO:s system är att de håller högsta säkerhetsklass samtidigt som de är lätta att installera, använda och anpassa. Genom att larm- och passersystemen kopplas samman är det dessutom enkelt för vanliga användare utan större kunskap att förstå vad som händer i byggnaden.

Visuella larmpaneler ger en fullständig översikt och styrning av larmanläggningen, inklusive inbrottslarm, driftslarm, dörrmiljöer och specifika larmområden. Det gör det möjligt att både öppna och blockera dörrar samt tidsinställa öppettider för dörrar i olika sektioner av byggnaden.

– Vi har generellt höga krav på säkerhet i Sverige och ligger långt framme utveckling globalt sett. Det ska vi fortsätta att göra och den utvecklingen vill vi vara med och driva, säger Robert Lindgren.

Extern länk: RCO Security AB erbjuder smarta och säkra lösningar för en trygg och smidig vardag – läs mer här

 

Mer från RCO Security

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RCO Security och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera