1515
Annons

Dagens industri prisas av näringslivet

Dagens industri dominerar i Financial Hearings årliga rankning av analytiker och journalister.

Rankingen sammanställs genom en enkätundersökning bland näringslivschefer.

Till bästa journalist totalt sett utsågs Di:s Ulf Petersson. 

Gabriel Mellqvist, Anders Hägerstrand, Torbjörn Isacson, Johan Wendel och Love Strandberg är några av de Di-journalister som prisas.
Gabriel Mellqvist, Anders Hägerstrand, Torbjörn Isacson, Johan Wendel och Love Strandberg är några av de Di-journalister som prisas.Foto:Jesper Frisk

I medieklasserna utsågs Dagens industri till bästa dagliga media, bästa tv och bästa sajt. Till bästa journalist totalt sett utsågs Di:s Ulf Petersson och Affärsvärldens Peter Benson.

På andra plats återfinns fyra personer från Di - Torbjörn Isacson, Henrik Mitelman, Agnetha Jönsson och Anders Hägerstrand. Med på topp fem finns även Di:s Magnus Dagel och Gabriel Mellqvist. Johan Wendel placerade sig högst bland journalisterna i kategorin TMT (teknik, media och telekom).

På den nytillkomna listan av journalister som har gjort avtryck inom en viss sektor, eller i många sektorer, utmärker sig också Di:s PM Nilsson, Anna Ekelund, Love Strandberg, Richard Bråse, Martin Rex och Robert Triches.

Redan i juni presenterade Financial Hearings en rad resultat av sin enkätundersökning, där 1.500 vd:ar, finansdirektörer, ir- och presschefer bjudits in att svara.

Då framkom att Carnegie utsetts till branschens bästa analyshus för sjunde året i rad, följt av ABG Sundal Collier, SEB, Nordea, Danske Bank och Handelsbanken.

Enligt Financial Hearings hade dock för få svar kommit in i juni för att redovisa fler kategorier än de största, men nu i augusti har sammanställningen fått nått 324 svar, att jämföra med 345 svar förra året, vilket anses tillräckligt.

Bäst bland analytikerna totalt sett rankas Kristofer Liljeberg och Erik Hultgård från Carnegie i topp före Magnus Andersson, ABG Sundal Collier.

Kärnkraftsuppstickare siktar högt: ”Intresset är stort”

Intresset för ny kärnkraft i Sverige är stort och just nu förbereds förstudier för ett tiotal nya reaktorer. Det hävdar den nystartade kärnkraftsprojektören Kärnfull Next som laddar för en snabb utbyggnad, något som kräver lagändringar från den tillträdande regeringen.

Christian Sjölander och John Ahlberg är grundare och huvudägare i Kärnfull Next. Till höger: Rendering som visar hur den nya reaktortyp, som GE Hitachi utvecklar, kan komma att se ut. Det är denna sorts reaktor som Kärnfull Next vill bygga i många exemplar runtom i Sverige.
Christian Sjölander och John Ahlberg är grundare och huvudägare i Kärnfull Next. Till höger: Rendering som visar hur den nya reaktortyp, som GE Hitachi utvecklar, kan komma att se ut. Det är denna sorts reaktor som Kärnfull Next vill bygga i många exemplar runtom i Sverige.Foto:Julia Sjöberg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera