ANNONS:
Till Di.se

Dagens Industri laddar för nytt samarbete med Vasaloppet

Snart går Vasaloppets vintervecka av stapeln och då med Dagens Industri som ny mediepartner. 

"Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med ett så traditionsfyllt och etablerat varumärke som Vasaloppet", säger Lotta Edling, chefredaktör på Dagens industri.

Om lite mer än två veckor är det återigen dags för Vasaloppet, världens största långlopp på skidor. Då är också Dagens Industri aktuell som ny mediepartner, ett samarbete som gäller fram till Vasaloppets 100-årsjubileum år 2022. 

"Vi är väldigt glada över att inleda ett samarbete med ett så traditionsfyllt och etablerat varumärke som Vasaloppet. Våra läsare är mycket intresserade av hälsofrågor och är dessutom relativt tävlingsinriktade. Överlag finns det ett stort och folkligt intresse att följa Vasaloppets arrangemang", säger Lotta Edling, chefredaktör på Dagens Industri.

Förutom Vasaloppet innefattar evenemanget även Tjejvasan som är världens största skidlopp för kvinnor, Stafettvasan, världens största skidstafett samt Nattvasan som är världens största nattskidlopp. 

"Di blir en viktig aktör i vår mediepartnerfamilj och en betydelsefull kanal i arbetet att nå våra långsiktiga målsättningar och öka kännedomen om Vasaloppet, sommar som vinter", säger Lena Hermansson som är sponsorchef på Vasaloppet.

Över hälften av de anmälda lagen är från företagsvärlden och flest kommer från Volvo Cars och Ramirent, som har 40 anmälda lag vardera. Även Bonnierkoncernen, som Dagens Industri ingår i, har högt deltagande med 35 anmälda lag.

"DI:s läsare är en viktig och spännande målgrupp för oss och vi ser att det här samarbetet innebär stora utvecklingsmöjligheter för båda parter. Framför allt i den digitala marknadsföringen där vi båda ligger långt fram redan i dag", säger Lena Hermansson.

År 2017 deltog omkring 100.000 personer i något av loppen under Vasaloppets vintervecka och sommarvecka. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies