1515

Dagens industri förstärker redaktionen – anställer i norra Sverige

Dagens industri fortsätter att investera i journalistiken och anställer fler journalister, bland annat för att öka bevakningen av den växande industrin i norra Sverige.

”Intresset är superstort för Di:s journalistik och därför är det viktigt för oss att investera för att kunna bjuda på ännu bättre innehåll”, säger Di:s chefredaktör Peter Fellman.

Foto:Oskar Omne

Under pandemin har intresset för Dagens industris ekonomijournalistik varit rekordstort. Stort sug från läsarna och en hög tillströmning av prenumeranter ger kraft att investera ytterligare i redaktionen och nyhetsinnehållet.

Bland annat skruvar Di upp bevakningen av den spännande utvecklingen i industrin i norra Sverige och de gigantiska investeringar som görs i till exempel Northvolt, LKAB, Hybrit, energisektorn och H2 Green Steel.

Jens Kärrman, som tidigare medverkat regelbundet som frilansmedarbetare, blir nu heltidsanställd på Di. Med Luleå som bas kommer han att ha fokus på miljardinvesteringarna i norra Sverige, men också entreprenörskap och samhällsutveckling i regionen. Innan Jens Kärrman började synas i Di:s spalter för fem år sedan var han politikreporter på Dagens Nyheter. Han har också ett förflutet på Aftonbladet, bland annat som nyhetsreporter och korrespondent i London.

”Det är en fördel att vara på plats där de stora satsningarna sker, och jag hoppas kunna bidra med både nyheter och fördjupningar. Många av de stora näringspolitiska frågorna, som energi, tillståndsfrågor och kompetensbrist, är högaktuella i norra Sverige”, säger Jens Kärrman och tillägger:

”Jag har svårt att tänka mig ett mer spännande jobb just nu.”

För Di:s läsare är det viktigt med ett snabbt och initierat flöde från marknaden. Nu förstärks gruppen för att bevaka det snabba flödet med reportern Helena Wande. Helena Wande kommer närmast från nyhetsbyrån TT. Hon är utbildad ekonom och journalist och har även en bakgrund inom finansbranschen.

”Under pandemin har allt fler och bredare grupper hittat till börsen. Då känns det ännu viktigare med en noggrann bevakning av bolagen och att rapportera om viktiga händelser på ett begripligt sätt. Därför ser jag väldigt mycket fram emot att ansluta till superproffsen på Di och bli en del av redaktionen som gör Sveriges ledande ekonomisajt”, säger hon

Även Victor Hultgren anställs som nyhetsreporter. För Di:s läsare är Victor Hultgren redan ett välkänt namn efter olika uppdrag de senaste åren, bland annat som en viktig kugge i nyhetsredaktionen. Nu fortsätter han i samma roll som anställd.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?