1515

Dadgostar: Ovärdigt av regeringen – punkt 44 måste strykas

Vänsterpartiledaren Nooshi Dadgostar höjer tonläget ytterligare inför måndagens avgörande förtroendeomröstning om Stefan Löfven och beskriver regeringens agerande som ”ovärdigt”. 

”Punkt 44 måste strykas om vi ska rösta gult i morgon”, säger hon.

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar.
Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar.Foto:Henrik Montgomery/TT

Nooshi Dadgostar var snabbt ute på söndagsförmiddagen och avvisade regeringens nya kompromisslösning om hyrorna. På eftermiddagen följde hon upp med en pressträff och då kom ny kritik mot regeringen.

”Det är oseriöst av en svensk statsminister att låtsas som att han har uppfyllt våra krav, när han vet själv att han inte har gjort det”, säger hon.

Den nya lösningen som regeringen erbjuder är att bostadsmarknadens parter får möjlighet att göra upp om en egen modell för att reformera hyrorna vid nyproduktion.

Lyckas parterna, går regeringen vidare med det förslaget, annars är det utredningsförslaget som gäller.

Läs mer: Vänsterpartiet avfärdar Löfvens nya kompromiss: ”Politisk teater”

Men det budet avfärdas helt av Vänsterpartiet, som anser att det försätter Hyresgästföreningen i en ”gisslansituation”, eftersom slutresultatet redan står inskrivet i januariavtalet.  Nämligen att fri hyressättning ska införas vid nyproduktion.

”Jag tycker att det är ovärdigt, det är olämpligt att en regeringen på det här sättet ägnar sig åt politiskt spel mitt i en sådan allvarlig situation”, säger Nooshi Dadgostar.

Om inte regeringen kommer med en ny lösning inför måndagens omröstning så kommer Vänsterpartiet att rösta för ett misstroende mot Stefan Löfven. Kravet är att punkten om hyrorna i januariavtalet stryks.

”Jag har under hela den här processen velat sätta mig ned med både Annie Lööf och Stefan Löfven och lösa hela situationen”, säger Nooshi Dadgostar.

”Det vi vill är att Stefan Löfven släpper frågan om marknadshyror, då kommer vi att återfå förtroendet för Stefan Löfven”, fortsätter hon.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?