1515
Annons

Dadgostar inte nöjd med Löfvens beslut: ”Oseriöst och politisk teater”

Under söndagens presskonferens meddelade statsminister Stefan Löfven att parterna på bostadsmarknaden får förhandla kring hur hyresmodellen i nyproduktion ska reformeras. Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar är inte nöjd:

”Det blir en förhandling under hot där hyresgästerna förlorar. Det här är oseriöst och politisk teater för att förhala processen. Ta ansvar för landet och stryk punkt 44”, skriver hon på Twitter.

Foto:Henrik Montgomery/TT

Under söndagens presskonferens med statsminister Stefan Löfven och Centerpartiets Annie Lööf lämnades besked om en kompromiss gällande förhandling kring hyresmodellen i nyproduktion. Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar var inte nöjd med beskedet och var snabb med att dela med sig av sina tankar på Twitter:

”Bra att parterna förhandlar. Men om regeringen håller fast vid punkt 44 kommer det leda till marknadshyror. Det blir en förhandling under hot där hyresgästerna förlorar. Det här är oseriöst och politisk teater för att förhala processen. Ta ansvar för landet och stryk punkt 44.”

”Vi håller vad vi lovat svenska folket. Vi sviker inte Sveriges hyresgäster. Vi har hela tiden sagt att det inte kan ske förhandlingar utifrån lagförslaget. Låt parterna förhandla utan hot.”

Själva kompromissen innebär att parterna på bostadsmarknaden själva ska få förhandla om hyresmodellen gällande nyproduktioner.

”Om parterna når en överenskommelse om hur hyresmodellen i nyproduktion ska reformeras, då ska regeringen lägga förslag i linje med överenskommelsen”, säger statsminister Stefan Löfven.

Läs mer: Löfven: ”Parterna får förhandla”

Kompromissen är dock inte tillräcklig för Nooshi Dadgostar som vill att punkt 44 istället ska strykas. 

”Att kalla en förhandling mellan bostadsmarknadens parter för teater, det förstår inte jag, säger Stefan Löfven som svar till Dadgostars twittrande. ”Det här är ett tydligt krav som lyfts av Nooshi Dadgostar och Vänsterpartiet. Den svenska modellen på bostadsmarknaden ska självfallet värnas och nu får alltså parterna tillsammans en möjlighet att komma överens”, säger Stefan Löfven.

Även Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson hittade till tangentbordet och twittrade följande efter söndagens presskonferens:

”Förtroendet är fortsatt obefintligt. Sverigedemokraternas förtroende för Stefan Löfvens regering är oförändrat, alltså fortsatt obefintligt. Nu är det upp till Vänsterpartiet om de viker ned sig eller om vi faktiskt får se Stefan Löfven falla i morgondagens omröstning.”

SBB rusar efter nedlagd insiderutredning

Foto:Jesper Frisk

Fastighetsbolaget SBB stiger 10 procent i fredagens inledande handel, som är den första handelsdagen efter beskedet om den nedlagda utredningen mot vd:n och fem andra personer. 

I onsdags klockan 15 stod det klart att Ekobrottsmyndigheten lägger ned insiderutredningen runt SBB:s bud på Hemfosa. Aktien hade redan tidigare under dagen stigit 6 procent.

SBB:s vd Ilija Batljan och ytterligare fem personer anhölls den 5 maj misstänkta för insiderbrott.  Ilija Batljan släpptes dagen efter, och så småningom även de andra.

Åklagare Thomas Langrot kommenterade nedläggningen med att det fanns bevisproblem. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera