1515

Cyxones nettoresultat sjönk under fjärde kvartalet

Forskningsbolaget Cyxone redovisar ett resultat efter skatt för det fjärde kvartalet 2020 på -12,0 miljoner kronor (-9,1).

Bolaget saknade intäkter under perioden i likhet med året innan.

Under helåret 2020 hade bolaget ett kassaflöde från den löpande verksamheten på -44,9 miljoner kronor (-18,0). Likvida medel uppgick till 56,3 miljoner kronor (61,8) vid rapportperiodens utgång.

”Vi ser fram emot ett produktivt år fyllt av fortsatta framsteg i ett ökat tempo. Ett intensivt arbete pågår tillsammans med kliniker i covid-19-studien för att säkerställa en snabb patientrekrytering och en framgångsrik studie. Vår plan för att utveckla Rabeximod som en ny behandling av ledgångsreumatism är snart färdigställd, och vi kommer inom kort att initiera förberedande aktiviteter inför start av en klinisk studie senare i år”, skriver Tara Heitner i vd-ordet i rapporten.

Cyxone fick under fjärde kvartalet ett regulatoriskt godkännande att initiera en fas 2-studie av Rabeximod i covid-19-patienter och rekryteringsprocessen har inletts, uppger bolaget. 

Studien kommer att omfatta 300 patienter vid kliniska center i Polen, Slovakien och ytterligare länder. Rabeximod utvärderas i patienter med måttlig covid-19-sjukdom som behöver syrgasbehandling men inte har behov av respiratorvård. 

Preliminära resultat förväntas under tredje kvartalet 2021, skriver bolaget.

”Vi söker nu en strategisk partner för den framtida potentiella kommersialiseringen och distributionen, men även för att säkra finansiering av ytterligare utveckling och ge oss hjälp att förbereda de kommande studier som behöver genomföras”, skriver Tara Heitner om Rabeximod för covid-19-patienter.


Innehåll från AccountorAnnons

Så hinner fastighetsägare med all vårens administration

Det är tufft för fastighetsägare att hinna med våren, en stor administrativ puckel. Och en utmaning att ha personal med rätt kompetens. Då är det smidigt att lägga över arbetet på experter som arbetar heltid med detta.

Vi har pratat med Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor, som hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet.

 - Många fastighetsbolag ska vara klara med sin årshantering redan det första kvartalet eller senast sista juni. Och det är inte samma arbete som görs på hösten hos ett fastighetsbolag som man gör på våren med årshantering och konsolideringar. Det är arbete som kräver en helt annan kompetens, säger Anna.

Det går att spara mycket pengar för ett fastighetsbolag på att göra rätt, oavsett om det gäller ränteavdragsbegränsningar, moms, att skatteoptimera fastigheterna eller Inkomstskattprocessen.

- Det går oftast inte att motivera att ha en momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist inhouse hos ett fastighetsbolag. Men på Accountor har vi det. Jag och mina kollegor arbetar dessutom bara med detta och vi är därför vassare än om man är allmänkunnig inom ekonomi. Det kommer ständigt nya regler och uppdateringar t ex inom momsområdet och det är vårt jobb att vara uppdaterade och se till att våra kunder använder reglerna så det är förmånligt för dem, fortsätter Anna.

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Läs mer om Accountors tjänster här.  

Accountor ligger i framkant inom mycket, även gällande automatisering och flöden. De ser över att man arbetar effektivt med sin ekonomi.

- Även hos företag som tycker att de är ganska digitala och har en effektiv process så har jag sett att vi kan göra stor skillnad genom att effektivisera ytterligare. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de bästa systemen och de effektivaste processerna – när vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt samma läge som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens hos oss och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som har tufft att hinna med årshanteringen nu på våren så vill jag bara säga: lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan ni ägna er åt annat, avslutar Anna. 

Om Accountor:

Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?