1515
Annons

Cyxone undersöker möjligheter till listbyte

Forskningsbolaget Cyxone undersöker möjligheterna att på sikt ansöka om listbyte till Nasdaq Stockholms Small Cap-lista från handelsplattformen Nasdaq First North där aktien handlas för närvarande.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

”En notering på Nasdaq Nordic Small Cap skulle skapa förutsättningar för en förbättrad likviditet i aktien, öka intresset från internationella analytiker samt för institutionella investerare att överväga att investera i Cyxone. Ett listbyte är också ytterligare en kvalitetsstämpel för Cyxone vad gäller bolagets informationsspridning och verksamhet”, heter det i pressmeddelandet.

Cyxones aktie har handlats på First North sedan 2016.


Maha Energys borrigg försenas

Oljebolaget Maha Energys kontrakterade borrigg, GBS-1, kommer inte längre att vara tillgänglig för bolaget i Oman. Därav kommer den planerade borrstarten av de första sex brunnarna på Mafraq-fältet att försenas. Det framgår av ett pressmeddelande.

Planen var att påbörja borrningen av brunnarna på fältet i slutet av juni.

Global Business Services har till Maha Energy meddelat att de inte längre kan leverera borriggen, främst på grund av tekniska brister som upptäckts under inspektioner strax innan mobiliseringen. 

Maha Energy arbetar nu på att hitta alternativa lösningar. 

”En reviderad tidplan kommer att meddelas så snart som ytterligare information finns tillgänglig”, skriver bolaget.

Mafraq-fältet i Oman är ett utvärderat och produktionstestat tjockoljefält i Oman. En tidigare operatör testade drygt 15.700 fat av tjockolja från en enda brunn vid ett 23-dagars brunnstest 1991, framgår det vidare av pressmeddelandet. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?