Annons

Cyberattack mot danskt departement

Det danska utlännings- och integrationsdepartementets hemsida ligger nere efter en hackerattack. 

Regeringen bekräftar att det rör sig om ett cyberangrepp, men säger att man inte vet vem som ligger bakom.

Hackerattacken kommer efter att den danska utlännings- och integrationsministern Inger Støjberg i söndags lade ut en omstridd Muhammedteckning, gjord av den danske tecknaren Kurt Westergaard. Bilden föreställer profeten med en bomb i turbanen.

Teckningarna av Westergaard väckte en våg av protester bland muslimer världen över när de publicerades i Jyllands-Posten 2005.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?