ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Cybaero ställer in sina betalningar

Drönartillverkaren Cybaero ställer in betalningarna med förhoppning om att handelsstoppet kommer att hävas och att bolaget därmed ska få ta del av den finansieringslösning som bolaget beslutade om vid den extra bolagsstämman den 26 april. En förutsättning för finansieringslösningen är att handeln i bolagets aktier återupptas, vilket hittills inte har skett.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Om inte handeln återupptas faller hela finansieringslösningen och Cybaero kommer då att tvingas ansöka om konkurs, uppger bolaget.

Nasdaq hade tidigare meddelat Cybaero att de, om inget oförutsett inträffar, avsåg att återuppta handeln i bolagets aktier så snart bolaget, efter bolagsstämman den 26 april, hade offentliggjort en stämmokommuniké där det framgår att bolagsstämman beslutat i enlighet med den av bolaget offentliggjorda informationen.

Cybaero anser att bolaget har uppfyllt alla Nasdaqs krav för att återuppta handeln i bolagets aktier. Nasdaq har dock inte återupptagit handeln. Som skäl för detta har börsen angivit att man utreder möjliga regelöverträdelser.

"Cybaero har fått ta del av utredningen, som bolaget anser innehåller ett antal felaktiga uppgifter sannolikt grundat på missförstånd. Cybaero har skriftligen bemött det som framkommit i Nasdaqs utredning", uppges det.

Cybaero har begärt att börsen omprövar sitt beslut och bolagets förhoppning är att handeln återupptas så att bolaget kan drivas vidare.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies