1515

CTT lyfter på order från Boeing

CTT Systems, som är verksamt inom befuktning och avfuktning av flygplan, har valts till leverantör av luftfuktarsystem till Boeings nya plan 777X. Ordern innebär att CTT nu är med på alla långdistansplan.

”Det är en stor dag för CTT. Nu är vi med på alla långdistansplan. Nu är jag väldigt nöjd”, sade CTT:s vd Torbjörn Johansson vid en presentation på fredagen.

Ordervärdet i det 20-åriga programmet för befuktningssystem till långdistansplanet 777X beräknas landa på hälften av ordervärdet för motsvarande system i Boeing 787, exklusive eftermarknad, sade Torbjörn Johansson på presentationen utan att specificera summan, enligt Nyhetsbyrån Direkt. Han tror dock på fler sålda befuktningssystem per flygplan för modellen 777X jämfört med den tidigare modellen 787.

Luftsystemen kommer att finnas i planets ”flight deck”, ”crew rests” och två kabinzoner. Totalt kan Boeing 777X utrustas med fem luftfuktare.

”Jag tror att 777X med sina fem möjliga luftfuktare per flygplan har en stor chans att slå 787 Dreamliners genomsnittliga bestyckning med cirka två luftfuktare per flygplan”, kommenterar Torbjörn Johansson i ett pressmeddelande.

Hittills har Boeing fått order på 306 stycken 777X-plan och produktionen väntas landa på 100 flygplan per år, skriver Nyhetsbyrån Direkt.

CTT:s aktie inledde fredagens handel med att rusa på nyheten och är upp 18,8 procent strax efter klockan 11.00 på fredagen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?