Annons

Crown Energys intäkter och resultat försämras

Det NGM-listade olje-och gasprospekteringsbolaget Crown Energy redovisar intäkter för det tredje kvartalet 2020 om 6,6 miljoner kronor (14,0).

Rörelseresultatet sjönk till -1,3 miljoner kronor (2,5) och resultatet efter skatt uppgick till -4,7 miljoner kronor (28,6).

Crown Energy, som även är verksamt inom fastighetssektorn sedan 2016, köpte i juni i år tio stycken lägenheter i Angola och bolaget kommer fortsätta prioritera affärer i den marknaden, enligt rapporten.

”/…/främst mot bakgrund att där finns historisk kompetens- och kontaktbas, samt kapitalresurser till följd av försäljningen av C-View-fastigheten under 2019. Självklart är det för närvarande svårare att utveckla nya affärer på nya geografiska marknader till följd av covid-19-situationen i världen”, noterar vd Andreas Forssell.

Vidare skriver Crown Energy-chefen att efterfrågan på olja dämpats av coronapandemin, men att efterfrågan har blivit bättre desto längre in i 2020 vi kommit. 

”Sydafrika har infört stora nedstängningar i samhället till följd av covid-19. Vår partner och licensoperatören Africa Energy har däremot informerat oss om att ansökan att gå in i nästa prospekteringsfas för licensen Block 2B, vilket innefattar borrning av prospekteringsbrunn, Gazania-1, med förväntad borrstart under andra kvartalet 2021, samt behandlingen av utfarmningen där två nya partners kommer in i nu ligger hos myndigheterna i Sydafrika för behandling och godkännande”, skriver Andreas Forssell. 

För framtiden kommer nya affärer att förbli bolagets viktigaste målsättning. 

”I nuläget, med pågående covid-19-pandemi tar detta dock fortsatt längre tid än vad vi har hoppats på. Av den anledningen fortsätter ledning och styrelse att fokusera på att minska kostnader, såväl i operativ verksamhet som i overhead”, avslutar Andreas Forssell vd-ordet. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?