1515
Annons

Crown Energy redovisar ökad omsättning och minusresultat

NGM-noterade Crown Energy redovisar en omsättning på 7,3 miljoner kronor för det första kvartalet 2022 (4,9).

Rörelseresultatet blev -16,2 miljoner kronor (-3,3) för perioden. Resultatet efter skatt blev -43,6 miljoner kronor (16,7), motsvarande -0:09 kronor per aktie (-0:04).

Värdeförändringar avseende fastighetstillgångar uppgick under perioden till 8,7 miljoner kronor (-11,4).

Hexatronics andra kvartal i linje med preliminära siffror – aktien backar

Hexatronics vd Henrik Larsson Lyon.
Hexatronics vd Henrik Larsson Lyon.

Fiberleverantören Hexatronic redovisar intäkter och ett ebita-resultat i linje med de preliminära siffrorna från bolaget och aktien backar i börsöppningen. Samtidigt belyser bolagets vd att osäkerhet kring råvarupriser kvarstår. 

”Arbetet med att föra dessa höjningar vidare till kund är högt prioriterat”, säger vd Henrik Larsson Lyon.

På torsdagen var det dags för Hexatronic att öppna böckerna för det andra kvartalet. Bolaget levererade en omsättning på 1.661 Mkr vilket var en ökning på 112 procent jämfört med samma period under föregående år. 

Ebita-resultatet landade ökade med 174 procent till 278,3 Mkr, vilket kan ställas mot 101,6 Mkr för samma kvartal under fjolåret. Resultat efter skatt för det andra kvartalet uppgick till 188,6, jämfört med 68,1 Mkr under föregående år. 

”Lönsamheten ökade 174 procent innebärande en marginal om 16,8 procent, vilket med råge överstiger vårt mål om minst 12 procent. Den förbättrade lönsamheten är framför allt en effekt av stark utveckling i USA och Storbritannien, en bra produktmix samt skaleffekter med ett högt kapacitetsutnyttjande i de flesta av våra fabriker.”, skriver bolaget vd Henrik Larsson Lyon. 

Bolagets orderingång ökade med nära 154 procent under det andra kvartalet, jämfört med samma kvartal 2021. Enligt bolaget står USA för den största ökningen, där försäljningen också ökade med 129 procent. 

Samtidigt belyser Henrik Larsson Lyon att osäkerhet kring råvarupriser kvarstår.

”Arbetet med att föra dessa höjningar vidare till kund är högt prioriterat, men vi bedömer att bruttomarginalen kommer att vara fortsatt negativt påverkad under de närmaste kvartalen.”

De preliminära siffrorna, som publicerades den 11 juli, pekade på en omsättning omkring 1.662 Mkr, och ett ebita-resultat på 278 Mkr.

Strax efter öppning är aktien ner med 4,4 procent. Börsfacit den senaste månaden är dock plus 40 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera