ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Cristina Stenbeck säljer aktier för 40 miljoner kronor i Kinnevik

  • Foto: Jack Mikrut

Luxemburgsbaserade Verdere Sarl, som kontrolleras av Cristina Stenbeck, har i veckan sålt 137.000 B-aktier i investmentbolaget Kinnevik för omkring 40 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynslista. 

Försäljningen skedde den 11-13 september och inbringade nästan 40 Mkr. 

Senast Verdere sålde aktier i Kinnevik var i slutet av juli då bolaget sålde 663.000 B-aktier i bolaget för nästan 200 Mkr. Verderes vd Mikael Holmberg uppgav då för Nyhetsbyrån Direkt att försäljningen skulle gå till att minska bolagets belåning. 

"Försäljningen är gjord för att Verdere ska bli skuldfritt, så betala tillbaka lån i extern upplåning. Styrelsen anser att det är bättre att Verdere är skuldfritt", sa Mikael Holmberg till Nyhetsbyrån Direkt i juli. 

Efter den senaste försäljningsomgången äger Cristina Stenbeck via bolag drygt 18,6 miljoner A-aktier och 6.502.200 B-aktier i Kinnevik vilket motsvarar 9,11 procent av kapitalet och 33,25 procent av rösterna. Det visar siffror från ägardatatjänsten Holdings. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer