Credit Suisse tar ut avgift för analyser

För tillgång till Credit Suisse globala aktieanalyser kommer banken att ta ut en avgift på 30.000 dollar per år, som gäller för upp till tio användare. 

För kunder som även vill få tillgång till bankens analytiker och mäklare kommer dessa att behöva betala en avgift på 130.000 dollar för upp till tio användare.

Det uppger en obekräftad källa till Bloomberg News. 

Avgifterna kommer i spåren av en ny europeisk lag som förbjuder gratis analyser. Den nya lagen som trädde i kraft 3 januari i år avser att förhindra analysfirmor att kombinera kostnader för analys och courtage. Priser för detta har före lagändringen varierat kraftigt bland analyshusen.   


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?