ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Skåne-Öresund
i samarbete med

Creades köper skånsk e-handlare

  • John Hedberg, vd på Creades. Foto: Johan Bergmark

Investmentbolaget Creades köper hälften av det skånebaserade e-handelsbolaget Printing Solutions.

Sven Hagströmers investmentbolag betalar 255 miljoner kronor för 51 procent av ett bolag vars största produkt är individuellt utformade klistermärken. Från sin bas i Lomma säljer Printing Solutions även etiketter, dekaler samt mobilskal och datorskydd till företag och privatpersoner.

Bolaget som grundades 2006 har vuxit snabbt de senaste åren och väntas i år omsätta 125 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 40 procent. 

”Vi är mycket imponerade av bolagets grundarkvartett som från huvudkontoret i Lomma skapat ett snabbt växande och starkt lönsamt bolag som i dag är en av världens ledande aktörer inom sin nisch”, kommenterar John Hedberg, vd på Creades.

Efter affären äger bolagets grundare och tidigare ägare 49 procent av bolaget som i affären värderas till 610 miljoner kronor på skuldfri basis.

Missa inget från Dagens industri och HD-Sydsvenskans gemensamma ekonomiredaktion i Skåne. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för totalkoll på det skånska näringslivet.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer