Annons
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

Creades köper skånsk e-handlare

Investmentbolaget Creades köper hälften av det skånebaserade e-handelsbolaget Printing Solutions.

John Hedberg, vd på Creades.
John Hedberg, vd på Creades.Foto:Johan Bergmark

Sven Hagströmers investmentbolag betalar 255 miljoner kronor för 51 procent av ett bolag vars största produkt är individuellt utformade klistermärken. Från sin bas i Lomma säljer Printing Solutions även etiketter, dekaler samt mobilskal och datorskydd till företag och privatpersoner.

Bolaget som grundades 2006 har vuxit snabbt de senaste åren och väntas i år omsätta 125 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 40 procent. 

”Vi är mycket imponerade av bolagets grundarkvartett som från huvudkontoret i Lomma skapat ett snabbt växande och starkt lönsamt bolag som i dag är en av världens ledande aktörer inom sin nisch”, kommenterar John Hedberg, vd på Creades CRED A -0,14% Dagens utveckling .

Efter affären äger bolagets grundare och tidigare ägare 49 procent av bolaget som i affären värderas till 610 miljoner kronor på skuldfri basis.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?