Creades delar ut 14 kronor per aktie

Investmentbolaget Creades rapporterar ett substansvärde på 273 kronor per aktie per den 31 december 2017, vilket kan jämföras med 261 kronor samma datum ett år tidigare. Det är en ökning med 10 procent inklusive återinvesterad utdelning för helåret 2017. SIX Return index ökade samtidigt med 9 procent.

Creades ordförande, finansmannen Sven Hagströmer.
Creades ordförande, finansmannen Sven Hagströmer.Bild:Jesper Frisk

Styrelsen föreslår en oförändrad utdelning på 14 kronor per aktie (14).

Creades CRED A +1,43% Dagens utveckling avyttrade hela innehavet i Kitron i december, vilket gav en försäljningsintäkt på 114,7 miljoner norska kronor.

Creades redovisar för det fjärde kvartalet ett rörelseresultat på -118 miljoner kronor (138).

Resultatet före skatt var -120 miljoner kronor (138). Resultatet efter skatt blev -121 miljoner kronor (126). Resultatet per aktie hamnade på -9,86 kronor (9,94) i fjärde kvartalet

"Marknadsmässigt känns 2018 lika svårbedömt som 2017. Den geopolitiska osäkerheten har knappast minskat, kredit- och tillgångsbubblor utgör fortsatta risker och allt fler bedömare ser risker i en underskattad framtida inflationstakt. Samtidigt går ekonomin på högvarv och flertalet av de bolag vi träffar har en optimistisk syn på de kommande kvartalen. Creades går in i året med stärkta bolag i en väl balanserad portfölj och en kassa på 342 miljoner kronor vilket gör oss rustade att agera på de möjligheter och utmaningar marknader bjuder", kommenterar vd John Hedberg i bokslutskommunikén.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?