ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Courtagekriget fortsätter

  • Foto: TT

Prispressen på aktiehandel fortsätter. Holländska Degiro sänker nu courtaget på europeiska aktier.

De senaste veckorna har priskriget mellan aktiemäklarna, inte minst med storbanken Nordeas courtagesänkning tidigare i mars, då banken gick från ett fast pris till ett rörligt courtage på 0,06 procent.

Investmentbanken Pareto Securities har följt efter med en onlinesatsning. För kunder som genererar 2.000 kronor per månad i courtage erbjuds nu ett courtage om 0,03 procent.

Den holländska uppstickaren Degiro sänker nu också courtaget till 0,03 procent för närmare ett dussin europeiska börser, bland annat Storbritannien och Tyskland.

"Sedan Degiro gick in på den svenska marknaden har vi i genomsnitt varit cirka 85 procent billigare än konkurrenterna vid prisjämförelser och nu är det återigen dags att visa spararna vilka som verkligen är billigast på marknaden", säger Nordenchefen Erik Hammar i ett pressmeddelande.

Han uppger även att Degiro ska konkurrera med billigare valutaväxling, en dold kostnad i branschen.

Tidigare har prisets satts med en fast del om 4 euro eller knappt 38 kronor samt en rörlig del om 0,04 procent av ordervärdet. Nätmäklaren har sedan tidigare courtagefri handel på Stockholmsbörsen för portföljer värda upp till 1 miljon kronor.

Degiro gjorde entré på den svenska marknaden i början av 2015 med sikte på att ta en marknadsandel om 25 procent inom ett år. Två år senare medgav Erik Hammar i en intervju nmed Di att nätmäklaren fortfarande inte nått fram till målet.

Tyck till