Annons

Cortys Energy på väg att lösa förseningar

Cleantech-bolaget Cortus Energy redovisar ett rörelseresultat om -13,1 miljoner kronor (-14,1) för det tredje kvartalet 2020. 

Periodens resultat efter skatt blev -17,3 miljoner kronor (-14,4) och per aktie blev det -0:01 krona (-0:01).

Under tredje kvartalet har Cortus arbetat vidare mot ”milstolpe 3” (MS3) i sitt Höganäsprojekt.

”Vi fortsätter att arbeta metodiskt och har under arbetets gång implementerat lösningar på problem som vi inom gruppen tidigare identifierat. Problemen har i huvudsak kretsat kring pyrolysprocessen. Fortfarande återstår att få upp tillgänglighet och kapacitet genom avskiljning av fina charpartiklar för att verifiera pyrolysdriften innan vi är redo att gå vidare med MS3”, kommenterar vd Håkan Sigfridsson i delårsrapporten.

Han uppger vidare att höstens förseningar och igångkörningsproblem är på väg att lösas.

”Vi förbereder en uppdaterad 6 MW-anläggning parallellt för beställning av en till två sådana anläggningar inom 12 månader. Nästkommande projekt blir att leverera syngasanläggningar för i första hand vätgas- och elproduktion alternativt syntetisk naturgas för fordon (bio-SNG)”, skriver Håkan Sigfridsson.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera