1515

Cortus Energys förluster ökar

First North-listade Cortus Energy redovisar för det andra kvartalet 2020 ett rörelseresultat på -15,5 miljoner kronor (-13,3). Periodens nettoresultat blev -16,8 miljoner kronor (-14,2). Nettoomsättningen uppgick till 0,3 miljoner kronor (0).

Cortus Energy tillhandahåller förnybar energigas till process-, transport- och kraftindustri.

Under sommaren har bolaget tillsammans med sina leverantörer och entreprenörer gjort ett antal uppskattningar om milstolpe 3 (MS3) i sitt Höganäsprojekt, som inte infriats. Syftet med den pågående testfasen är att säkerställa att Cortus teknik fungerar på ett robust och säkert sätt.

”Marknadens intresse för Cortus förgasningsteknik är fortsatt stort men kraven är tydliga. Innan beställning kan läggas på nya anläggningar måste vi bevisa rätt gassammansättning och tillförlitlighet, genom att i första hand köra anläggningen utan avbrott i sju dygn och därmed uppnå MS3. Sommarens förseningar och igångkörningsproblem är på väg att lösas och tillhör nog tyvärr vardagen i slutlig utprovning och igångsättning av ny teknologi”, kommenterar vd Håkan Sigfridsson. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?