ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Cortus Energy tar lån av styrelseordföranden

Cortus Energy har tecknat avtal om ett lån på 12 miljoner kronor från den 15 februari 2019 med en löptid på fyra till maximalt sex månader. Syftet är att finansiera bolagets rörelsekostnader på kort sikt eftersom de likvida medlen bara beräknas räcka till februari månads slut.

Det framgår av ett pressmeddelande där det även meddelas att bolagets styrelseordförande Per-Olov Norberg har beslutat att träda in som långivare istället för det externa bolag som tidigare kommunicerats.

Lånet löper med en ränta om 1 procent per månad. Det är lägre än det externa alternativet, framhåller företaget.

"Med detta visar Cortus att bolagets huvudägare har fortsatt starkt engagemang för bolagets framtid", heter det.

Lånet beräknas täcka merkostnaden i Höganäsprojektets slutfas samt de löpande kostnaderna för bolagets övriga verksamhet till och med maj månad då utfallet av teckningsoptionen samt nya affärer beräknas säkerställa finansieringsbehovet därefter.

"I detta läge ses denna lösning som bästa alternativ för Cortus fortsatta resa mot en lyckad introducering av den första förgasningsanläggningen i Höganäs, samt uppstarten av Cortus samarbete med Swedish Biofuels gällande grönt flygbränsle", skriver Cortus Energy.

En ränta på 1 procent per månad innebär en klart högre ränta mätt per år, som är den vanligaste tidsperioden att ange ränta för.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies