Annons

Coronapandemin Faucis värsta mardröm – och den är inte över

Covid-19 är Anthony Faucis ”värsta mardröm”. Det sade Vita husets smittskyddschef på en digital hälsokonferens under tisdagen. Han varnade också att pandemin inte är över ännu. 

Foto:Win McNamee, Alex Brandon

Enligt New York Times uttalade sig Fauci på en konferens arrangerad av Biotechnology Innovation Organization. 

”Under en period på fyra månader har sjukdomen härjat över hela världen, och det är inte över ännu.”

Smittskyddsexperten sade att han hade förväntat sig ett utbrott av den här sorten men var ändå förvånad över hur snabbt sjukdomen spred sig. En sjukdom som sprider sig effektivt kan bli global på kanske ett halvår eller ett år, men covid-19 gjorde det på en månad.

Till dags dato har fler än 400.000 människor dött av sjukdomen och fler än 7 miljoner människor är bekräftat smittade.

Under konferensen sade Anthony Fauci, enligt CNBC, att covid-19 är den värsta pandemi som världen har drabbats av. 

”Ebola var otäckt men den skulle aldrig spridas på något enkelt sätt globalt.”

Fauci sade att han är väldigt uppmuntrad av det sätt som läkemedelsbranschen har agerat. De har ställt upp, på ett helt annat sätt än vid SARS-utbrottet i början av 2000-talet.

”Läkemedelsbranschen är inte dum. Det kommer finnas mer än en vaccinvinnare eftersom vi kommer behöva vaccin för hela världens befolkning. Miljontals doser”, sade Fauci på konferensen, enligt CNBC.

Enligt CNBC var det den 2 juni fler än 124 olika vaccin mot covid-19 som utvecklades av olika företag och organisationer.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?