1515

Coronapandemin Faucis värsta mardröm – och den är inte över

Covid-19 är Anthony Faucis ”värsta mardröm”. Det sade Vita husets smittskyddschef på en digital hälsokonferens under tisdagen. Han varnade också att pandemin inte är över ännu. 

Foto:Win McNamee, Alex Brandon

Enligt New York Times uttalade sig Fauci på en konferens arrangerad av Biotechnology Innovation Organization. 

”Under en period på fyra månader har sjukdomen härjat över hela världen, och det är inte över ännu.”

Smittskyddsexperten sade att han hade förväntat sig ett utbrott av den här sorten men var ändå förvånad över hur snabbt sjukdomen spred sig. En sjukdom som sprider sig effektivt kan bli global på kanske ett halvår eller ett år, men covid-19 gjorde det på en månad.

Till dags dato har fler än 400.000 människor dött av sjukdomen och fler än 7 miljoner människor är bekräftat smittade.

Under konferensen sade Anthony Fauci, enligt CNBC, att covid-19 är den värsta pandemi som världen har drabbats av. 

”Ebola var otäckt men den skulle aldrig spridas på något enkelt sätt globalt.”

Fauci sade att han är väldigt uppmuntrad av det sätt som läkemedelsbranschen har agerat. De har ställt upp, på ett helt annat sätt än vid SARS-utbrottet i början av 2000-talet.

”Läkemedelsbranschen är inte dum. Det kommer finnas mer än en vaccinvinnare eftersom vi kommer behöva vaccin för hela världens befolkning. Miljontals doser”, sade Fauci på konferensen, enligt CNBC.

Enligt CNBC var det den 2 juni fler än 124 olika vaccin mot covid-19 som utvecklades av olika företag och organisationer.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?