Annons

Corem ökade hyresintäkterna och höjer utdelningen

Fastighetsbolaget Corems hyresintäkter uppgick till 222 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (204).

Rutger Arnhult, storägare i Corem Property.
Rutger Arnhult, storägare i Corem Property.Bild:Jesper Frisk

Driftöverskottet blev 166 miljoner kronor (152) och förvaltningsresultatet uppgick till 79 miljoner (70).

De orealiserade värdeförändringarna på fastigheter summerade till 200 miljoner (201), medan de orealiserade värdeförändringarna på derivat var minus 1 miljoner kronor (118).

Efter skatt blev resultatet 299 miljoner kronor (413), vilket motsvarade 0,77 kronor per stamaktie (1,03).

Styrelsen avser att föreslå årsstämman en utdelning om 0,40 kronor (0,32) per stamaktie, samt 20,00 kronor (20,00) per preferensaktie, att betalas ut med 5 kronor per kvartal.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?