1515

Coor avyttrar verksamhet i Norge

Coor Service Management har tecknat avtal om försäljning av sin norska skadeserviceverksamhet Skadegruppen. Köpare är Polygon som är ett internationellt bolag inom skadekontroll i byggnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Beskedet kommer i spåren av att Coor den 30 juni meddelade att bolaget efter en strategisk utvärdering hade startat en försäljningsprocess avseende det norska bolaget..

En kostnad avseende skadeserviceverksamheten om cirka 20 miljoner kronor kommer att påverka nettoresultatet för det tredje kvartalet. Den totala kostnaden blir därmed i linje med vad som tidigare kommunicerats, uppger bolaget.

Kostnaden i tredje kvartalet är primärt relaterad till nedskrivning av tillgångar, baserat på bedömt avyttringsvärde. Den totala kassaflödeseffekten av avyttringen bedöms bli positiv, heter det.

"Vi är mycket glada att vi så snabbt kunnat genomföra avyttringen av skadeserviceverksamheten i Norge, så att vi nu kan ha fullt fokus på vår kärnverksamhet inom facility management. Vi är också glada över att verksamheten får en bra ägarlösning. Polygon, som är en renodlad aktör inom skadekontroll i byggnader, har goda möjligheter att fortsätta utveckla skadeserviceverksamheten positivt", säger Mikael Stöhr som är vd för Coor.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?