1515
Annons

Coop tvingas stänga ytterligare en stormarknad

Coop Forum i Linköping kommer att slå igen portarna i i juli. Det blir då den tredje stora Coop-butiken som fått stänga i år, rapporterar detaljhandelstidningen Market.

Coop Forum i Tornby strax utanför Linköping har gått med förlust under lång tid. Nu kommer butiken att stänga till sommaren, uppger detaljhandelstidningen Market.

Därmed blir det den tredje av Coops stormarknader som får stänga i år, efter tidigare besked om två butiker i Norrköping och Burlöv.

"I samtliga av fallen har vi försökt att både öka försäljningen och minska kostnaderna men det har inte gått att vända", säger Tobias Rydergren, presschef hos Coop Sverige, till Market.

Den svaga lönsamheten ska bland annat ha berott på för stora lokaler sett till kundunderlaget men Tobias Rydergren utesluter inte ytterligare stängningar.

"Vi har 650 Coop-butiker i landet så det är naturligt att några butiker per år tvingas lägga ned. Det som var ett bra läge för tio år sedan kanske inte är lika bra längre", säger han till Market.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?