Annons

Coop har sagt upp avtalet med Postnord

Matvarujätten Coop har sagt upp avtalet med Postnord, skriver Svenska Dagbladet. Därmed riskerar postföretaget att mista en viktig samarbetspartner för paketutlämning och andra postärenden.

Anledningen uppges vara den kraftigt ökande mängden paket från framför allt Kina.

"Vi har sedan den sista december sagt upp avtalet. Bakgrunden är att volymerna har ökat enormt, men villkoren i avtalet tar inte höjd för den utvecklingen", säger Erika Troeng, kommunikatör på Coop, till tidningen.

Avtalet med Postnord har ett års uppsägningstid och Coop, med runt 300 postombud, inleder nu förhandlingar med postföretaget.

"Ersättningen är en del av det, men mer än så vill jag inte kommentera", säger Erika Troeng.

Även Axfood AXFO -0,77% Dagens utveckling , med kedjor som Willys och Hemköp, säger sig föra en diskussion med Postnord, men har inte sagt upp sitt avtal. Ica uppger för SvD att "vi för ständigt dialoger med alla våra samarbetspartner och leverantörer".


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?