1515
Annons

Concordia nästan fördubblade förlusten

Rederiet Concordia redovisar ett rörelseresultat på -102 miljoner kronor för det första kvartalet 2021 (58).

Ebitda-resultatet blev -45,7 miljoner kronor (123).

”Den svaga tankmarknaden under kvartalet innebar en lägre intjäning för fartygen på spotmarknaden. Kostnaderna för löpande operation och administration är något högre jämfört med motsvarande period föregående år till följd av ett större antal inchartrade fartyg”, skriver bolaget i delårsrapporten.

Nettoomsättningen i kvartalet uppgick till 180 miljoner kronor (349).

I rapporten konstaterar vd Kim Ullman att tankmarknaden i slutet av april, precis som bolaget tidigare förutspått, är fortsatt mycket svag.

”Vår bedömning av marknadens utveckling framöver är dock oförändrad. Vi tror således att marknaden redan under det andra kvartalet kommer börja visa tecken på stärkning tack vare redan planerade ökade volymer från Opec fr o m maj månad. Under det tredje kvartalet tror vi sedan på en mer påtagligt ökad efterfrågan på tanktransporter – och därmed starkare marknad”, skriver vd:n.

Bättre än väntat för hajpade Gamestop

Foto:Jeff Roberson

Omsättningen för Gamestop, den amerikanska datorspelskedjan som hamnat i fokus de senaste månaderna, ökade med 25 procent till 1,3 miljarder dollar, motsvarande 10,7 miljarder kronor, under det senaste kvartalet. Det var en större ökning än vad analytikerna hade spått.

Bolagets förlust per aktie blev 45 cent, också det bättre än väntat. Analytikerna hade räknat med en förlust på 84 cent per aktie. Men i onsdagens efterhandel på New York-börsen på backade Gamestops aktie 9 procent, rapporterar Reuters.

Gamestops aktiekurs rusade i höjden i slutet av januari genom flera samlade aktioner på nätforum som Reddit. Småsparare tog då upp kampen mot hedgefondförvaltare, som som blankat aktien, det vill säga satsat på kursfall.

Den volatila handeln har fortsatt i Gamestop och i år har aktien stigit svindlande 1 500 procent.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera