Concordia: Analyshuset höjer sin rekommendation

Kepler Cheuvreux tror på stigande fraktpriser för tankfartyg under de kommande åren. I kombination med en låg tillgångsvärdering av tankrederiet Concordias flotta (NAV) gör det aktien köpvärd.

Det skriver Kepler Cheuvreux i analys och höjer rekommendationen för tankrederiet Concordia till köp från tidigare behåll med riktkurs 20 kronor, något Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare om på tisdagen. 

Bakgrunden till den uppjusterade prognosen för fraktpriserna är USA:s tilltagande dominans inom produktion av kolväteprodukter, alltså olja och gas, vilket förlänger transportsträckan.

"I estimaten för 2020 kommer USA att öka sin del av överskottet, och all inkrementell export kommer sannolikt att gå den långa vägen till Asien", skriver banken i sin analys.

Trots en historiskt låg marknadsvärdering av de fartyg som ingår i bolagets flotta så är substansvärdet enligt nuvarande marknadspriser 14:70 kronor. Det är en rabatt på 30 procent jämfört med nuvarande aktiekurs. Kepler Cheuvreux menar dessutom att med estimaten för fraktpriserna för 2020 så borde substansvärdet stiga till 35 kronor.

På tisdagseftermiddagen var Concordia-aktien upp drygt 7 procent till 10:90 kronor. Sammantaget ser analyshuset alltså en uppsida på cirka 100 procent i Concordia.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?