Annons

Concentric upprepar prognos för rörelsemarginalen

Fordonsunderleverantören Concentrics underliggande verksamhet visar goda resultat och bolaget upprepar därmed sin tidigare bedömning om att rörelsemarginalen, före engångsvinster under fjärde kvartalet, förväntas bli 22 procent för helåret 2018.

Det skriver vd David Woolley i delårsrapporten.

För det tredje kvartalet uppgick Concentric COIC -1,04% Dagens utveckling s rörelsemarginal till 22,9 procent (18,7) och för niomånadersperioden var den 21,3 procent (18,5).

David Woolley påminner också i utsikterna om att bolaget, som tidigare meddelats, kommer att redovisa engångsvinster under det fjärde kvartalet 2018 på grund av kontraktsprissättning för utfasning av vissa motorplattformar, i och med att en global tillverkare nu implementerar dubbla leverantörsavtal för samtliga inköp.

Under de första nio månaderna visade marknaden totalt en tillväxt på 8 procent, jämfört med föregående år. 

"Den senaste marknadsstatistiken, viktad för Concentrics mix av slutmarknader och geografiska områden, indikerar att tillväxten för helåret kommer att försvagas något under återstoden av 2018", skriver David Wolley.

Han hänvisar främst till marknaderna för medelstora och tunga lastbilar i Nordamerika och Europa. De generella framtidsutsikterna för den indiska marknaden har också försvagats, uppger Concentric-vd:n.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera