1515
Annons

Commerzbanks vinst något högre äv väntat

Den tyska banken Commerzbanks resultat före skatt var något högre än väntat för det första kvartalet. Bolaget håller fast vid utsikterna för helåret.

Det gångna kvartalets rörelsevinst var 289 miljoner euro (330), mot väntade 274 miljoner euro, enligt Bloomberg News prognosenkät. De totala intäkterna summerade till 2,3 miljarder euro (2,4), justerat för engångsposter växte intäkterna växte något från det första kvartalet 2017.

Utsikterna för innevarande helår hålls fast, med fokus på tillväxt och implementering av "Commerzbank 4.0"-strategin. De justerade intäkterna förväntas öka och tidigare lämnat kostnadsmål behålls. Bolaget bedömer fortsatt att det kan lämna en utdelning för innevarande helår.

"Vi levererar på vad som är kärnan av vår strategi: att växa våra verksamheter med privata och företagskunder samt digitalisera våra verksamheter. Som annonserat siktar vi på återuppta med utdelning för helåret 2018 och har gjort en avsättning om 5 cent per aktie i det första kvartalet", framhåller ordföranden Martin Zielke i en kommentar.

Bolaget siktar på att vinna 1 miljon nya kunder bland tyska hushåll och småföretag fram till slutet av året, från oktober 2016. Hittills har 712.000 nya sådana kunder adderats.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?