1515
Annons

Comhem och TV4 överens om ramar för nytt avtal – detaljer återstår

Efter intensiva förhandlingar har Comhem och TV4 Media slutligen kommit överens om ett ramverk för ett nytt avtal. Detta efter att Comhems kunder riskerade att stängas ute från mediebolagets utbud. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Foto:Fredrik Sandberg/TT

”Jag är väldigt glad att vi nu har kommit överens om ramarna för en långsiktig överenskommelse som gynnar båda parter. Förhandlingarna tar längre tid än vad vi förväntade oss och därför är det bra att vi har etablerat ett ramverk som innebär att vi kan förhandla klart medan tv-tittarna kan fortsätta se kanalerna”, skriver Samuel Skott, kommersiell chef på Comhem, i pressmeddelandet. 

Överenskommelsen innebär att Comhem och Boxers 2,1 miljoner hushåll fortsatt kan se på TV4, Sjuan, TV12 och Cmore som vanligt.

Parterna är dock inte överens om detaljerna i avtalet.   


Com Hem anmäler Telia till EU-kommissionen

Foto:Jonas Ekströmer/TT

Tele2-ägda Com Hem anmäler Telia till EU-kommissionen, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Bolaget anser att Telia överträtt EU:s regler gällande auktionen om streamingrättigheter, som kommissionen krävt för att godkänna Telias köp av Bonnier Broadcasting.

Telia har i dag måndag inlett auktionen om streamingrättigheter för TV4-kanalerna som EU-kommissionen krävt för att godkänna Telias köp av Bonnier Broadcasting, med bland annat TV4 och C More. Men enligt Tele2 har Telia inkluderat fler rättigheter i auktionen än vad kommissionen har avsett.

Eftersom Com Hem anser att Telia bryter mot de villkor som EU satte upp i samband med Bonnieraffären, har bolaget nu anmält Telia till  EU-kommissionens så kallade Monitoring Trustee, vilket är den jurist som EU-kommissionen tillsatt för att övervaka köpet.

I december förra året blev det storbråk mellan Telia och Tele2 om så kallade OTT-rättigheters om innebär rätten att visa TV4:s kanaler i digitala plattformar som till exempel mobiltelefoner. Efter att det förra avtalet löpte ut valde Com Hem att släcka ned TV4 och Com Hem för bolagets tv-kunder, samtidigt som TV4 stoppade all Tele2-reklam.

Com Hem noterar i dagens pressmeddelande att det grundavtal som Com Hem och Tele2 kom överens om innan jul som innebär att TV4 kan sändas som vanligt står fast, och att de båda bolagen fortsätter förhandlingarna om övriga rättigheter.

Telias presschef Ralf Bagner har noterat att anmälan har kommit in, men har inga ytterligare kommentarer innan bolaget har satt sig i vad det handlar om.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?