1515

Com Hems vinst över förväntan

Kabeloperatören Com Hem redovisar ett underliggande ebitda-resultat på 730 miljoner kronor för det andra kvartalet. Väntat var 713 miljoner enligt SME Direkt. Nettoomsättningen hamnade på 1.794 miljoner kronor, vilket kan jämföras med förväntade 1.790 miljoner.

Com Hem
Com HemBild:Hasse Holmberg

Rörelseresultatet blev 222 miljoner kronor. Väntat där var 221 miljoner.

Com Hem står fast vid sitt mål om att leverera en medelhög ensiffrig tillväxt av underliggande ebitda på helårsbasis för Com Hem-segmentet.

För 2017 förväntas Boxer, liksom tidigare, tillföra cirka 300 miljoner kronor i underliggande ebitda till koncernen.

Det framgår av delårsrapporten.

Sälj fakturan till bäst pris. Starta ansökan här (extern tjänst)

Bolaget upprepar också prognosen om att leverera medelhög ensiffrig intäktstillväxt på årlig basis för Com Hem segmentet. Inklusive Boxer förväntas en intäktstillväxt om 25-30 procent för koncernen under 2017, vilket också är en upprepning.

Bolagets investeringar förväntas, liksom tidigare, ligga inom intervallet 1,0-1,1 miljarder kronor årligen inklusive Boxer.

Under 2017 kommer bolaget därutöver att investera cirka 50 miljoner kronor avseende integrationen av Boxer.

Dessutom planerar bolaget att investera upp till 50 miljoner på testerna av egen fiberutbyggnad (13 miljoner investerade hittills) vilket blir utöver den tidigare guidningen på investeringar.

Analytikernas snittestimat för capex-investeringarna ligger på 1,1 miljarder kronor för 2017, enligt SME Direkt.

Com Hems genomförda prisjusteringar bidrog till att segmentet Com Hem rapporterade rekordnivåer för konsument arpu, snittintäkt per användare, såväl som för konsumentchurnen andra kvartalet.

Det framgår av bolagets delårsrapport.

Konsument arpu inom segmentet Com Hem visade en sekventiell ökning med 8 kronor till 376 kronor. Samtidigt sjönk konsumentchurnen till rekordlåga 12,4 procent, från 13,6 procent första kvartalet.

Vidare sjönk Boxers konsumentchurn markant till 15,0 procent till följd av den marknadsföringskampanj och nätverksexpansion, som startade under första kvartalet.

För Boxer börjar Com Hem se positiva tecken i abonnemangsutvecklingen med 5.000 bredbandsabonnemang adderade och den totala nedgången i abonnemang var väsentligt lägre med minus 5.000 jämfört med minus 13.000 under första kvartalet.

"Vi kan med tillförsikt säga att den positiva reaktionen i kundbasen har varit snabbare och starkare än väntat", skriver bolagets vd Anders Nilsson i rapporten om Boxer.

Com Hem har beslutat att genomföra ytterligare ett återköpsprogram om sammanlagt upp till 230 miljoner kronor fram till och med den 16 oktober 2017.

Återköpta aktier kommer att användas för nedsättning av Com Hems aktiekapital genom indragning av återköpta aktier, efter att ett tillräckligt antal aktier sparats för leverans av aktier enligt Com Hems LTIP-program.

Bolaget har för avsikt att efter ovan återköpsprogram löpt ut den 16 oktober 2017 och fram till nästa årsstämma, återkomma med fler återköpsprogram.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?