ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Coinbase inför snabbare köp av bitcoin och andra kryptovalutor

Bitcoin fortsätter stiga på fredagen och har de senaste två dagarna rusat med över 16 procent. En del bedömare i sektorn menar att rallyt sannolikt drivs på av att Coinbase nu infört snabbare köp av kryptovalutan.

I torsdags meddelade nämligen Coinbase att plattformen inför "instant buys", alltså möjligheten att direkt köpa bitcoin, såväl som ethereum och litecoin, för upp emot 25.000 dollar från bankkonton i USA. Tidigare har det tagit flera dagar innan kunderna mottagit sina bitcoins och under tiden har värdet på valutan kunnat variera kraftigt.

"Omedelbara köp gör det väsentligt lättare och snabbare för kunderna att investera i ekosystemet för digitala valutor. Att minska tiden för att erhålla digital valuta har varit en mycket efterfrågad funktion och vi är glada att kunna erbjuda den här förbättrade upplevelsen för våra kunder", skriver Coinbase i ett inlägg på sin blogg.

Bitcoin handlas i dag upp 2,6 procent till 5.579 dollar efter att ha varit uppe i 5.856 dollar som mest under förmiddagen. Det totala marknadsvärdet på bitcoin är nu omkring 93 miljarder dollar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer