Coinbase inför snabbare köp av bitcoin och andra kryptovalutor

Bitcoin fortsätter stiga på fredagen och har de senaste två dagarna rusat med över 16 procent. En del bedömare i sektorn menar att rallyt sannolikt drivs på av att Coinbase nu infört snabbare köp av kryptovalutan.

I torsdags meddelade nämligen Coinbase att plattformen inför "instant buys", alltså möjligheten att direkt köpa bitcoin, såväl som ethereum och litecoin, för upp emot 25.000 dollar från bankkonton i USA. Tidigare har det tagit flera dagar innan kunderna mottagit sina bitcoins och under tiden har värdet på valutan kunnat variera kraftigt.

"Omedelbara köp gör det väsentligt lättare och snabbare för kunderna att investera i ekosystemet för digitala valutor. Att minska tiden för att erhålla digital valuta har varit en mycket efterfrågad funktion och vi är glada att kunna erbjuda den här förbättrade upplevelsen för våra kunder", skriver Coinbase i ett inlägg på sin blogg.

Bitcoin handlas i dag upp 2,6 procent till 5.579 dollar efter att ha varit uppe i 5.856 dollar som mest under förmiddagen. Det totala marknadsvärdet på bitcoin är nu omkring 93 miljarder dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?