Annons

Coca-Cola inviger nytt i Kambodja

Coca-Cola har öppnat en ny anläggning i Kambodjas huvudstad Phnom Penh som gått på 100 miljoner dollar, skriver Reuters.

Fabriken kommer att sysselsätta 817 personer och drivas av solenergi, uppgav landets premiärminister Hun Sen vid invigningsceremonin.

Investeringen är en del av Coca-Colas expansion som inleddes för fyra år sedan, enligt företagets verkställande vice president Irial Finan.

Företaget har haft verksamhet i landet sedan 1993. Den nya anläggningen ligger i en ekonomisk zon som drivs tillsammans med Japan.

Premiärministern har aviserat att landet måste bygga ut sin infrastruktur och elnät för att svara mot den växande investeringsvilja i landets industriella och lätta tillverkningssektorer, enligt nyhetsbyrån.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?