Annons

Coca-Cola höjer utdelningen för 56:e året i rad

Amerikanska dryckesjätten Coca-Cola höjer sin kvartalsutdelning med 5,4 procent till 39 cent per aktie, jämfört med tidigare 37 cent. Utdelningen hamnar därmed på 1,56 dollar per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 3,5 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är 56:e året i rad som utdelningen höjs. Coca-Cola är därmed en utdelningskung, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 50 år i följd. Coca-Cola återförde 6,3 miljarder dollar i utdelning till aktieägarna under 2017 och har delat ut 41,5 miljarder dollar sedan januari 2010.

Coca-Cola grundades 1886 och är baserat i Atlanta i delstaten Georgia med 100 000 anställda. Börsvärdet ligger på 192 miljarder dollar.

Berkshire Hathaway är storägare i Coca-Cola med 9,4 procent av aktierna i bolaget. Investmentbolaget leds av den välkände 87-årige finansmannen Warren Buffett som är storkonsument och uppges dricka minst fem burkar läsk dagligen där favoriten är Cherry Coke.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?