Annons

CNN: Trump vill ge papperslösa rätt att jobba

Donald Trump överväger lagstiftning som möjliggör för papperslösa migranter i USA att få rätt att jobba och betala skatt — men utan att direkt få medborgarskap, uppger CNN med hänvisning till högt uppsatta källor i Vita huset.

Bild:AP

Enligt tv-kanalen anser presidenten att ett mer omfattande lagförslag om migration - som skulle tillåta personer som befinner sig olagligt i USA att ha ett jobb och också betala skatt - skulle ha lättare att klara sig igenom kongressen.

Enligt CNN:s källa kan Donald Trump komma att omnämna sina tankar om en sådan lagstiftning under sitt tal till kongressen i natt svensk tid.

Trumps migrationspolitiska förslag har hittills präglats av kontrovers och omfattande kritik, både inom landet och från omvärlden.

Den 27 januari infördes utan förvarning ett inreseförbud som skulle stoppa medborgare i sju i huvudsak muslimska länder från att ta sig in i USA. De sju utpekade länderna var Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien och Jemen.

Presidentordern innebar också en tre månader lång paus för allt flyktingmottagande och ett helstopp för syriska flyktingar under obestämd tid.

Den 4 februari slog en federal domare i backen för det kontroversiella inreseförbudet, med hänvisning till att det strider mot USA:s författning. Senare bekräftade en appelationsdomstol domarens beslut, som innebär ett formellt stopp för presidentordern medan den rättsliga processen fortsätter.

Under den period inreseförbudet var i kraft orsakade det stora protester och kaos på USA:s flygplatser.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?