Annons

Cloud Republic vänder till vinst

NGM-listade Cloud Republic, som hjälper företag med verksamhetsdigitalisering, hade en nettoomsättning på 5,3 miljoner kronor (6,1) i det andra kvartalet 2020.

Rörelseresultatet på ebitda-nivå var 1,4 miljoner kronor (-0,3) och ebitda-marginalen 27 procent. Nettoresultatet låg på 0,9 miljoner (-2,8), motsvarande 0:39 kronor per aktie (-1:14).

Andra kvartalet var bolagets mest lönsamma kvartal sedan bildandet, trots corona, konstaterar vd Johan Gran i delårsrapporten.

”Så trots att vi tappat några kunder vars lönsamhet påverkats kraftigt negativt av coronaviruset har vi kunnat leverera bättre resultat på sista raden tack vare ökad effektivitet i vår verksamhet. Antalet kunder är i stort sett oförändrat genom att de tappade kunderna kompletterats med nya”, skriver vd:n. 

Han pekar på att Cloud Republics affärsmodell fungerar utmärkt utan fysisk närvaro på kontoret eller hos kunder. 

”Digital marknadsföring är ju självklart en digital tjänst som inte kräver en fysisk närvaro. Nu har även försäljning blivit det av förklarliga skäl. Det har visat sig att videokonferenser till och med effektiviserat försäljningen i många fall på grund av minskat resande”, uppger vd:n.

Cloud Republic förde under andra kvartalet ett antal förvärvsdiskussioner men ingen som ännu resulterat i affär. 

”Prisförhandlingar blir något mer komplexa i det rådande marknadsläget där pandemin påverkar förutsättningar för uppköp. Detta genom att prognoser för potentiella uppköpskandidaters tillväxt och lönsamhet blir mer svårbedömda. Vi har dock en fortsatt tro på möjlighet till förvärv, och i takt med att vår lönsamhet förbättras öppnas fler möjligheter”, konstaterar Johan Gran. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?