1515
Annons

Clintonåklagare till Trumplaget i riksrättsutredningen

Den tidigare särskilde åklagaren Kenneth Starr – som utredde den demokratiske presidenten Bill Clinton för fastighetshärvan Whitewater och affären med praktikanten Monica Lewinsky – uppges bli en av dem som kommer ingå USA:s president Donald Trumps juridiska arbetslag under riksrättsrättegången i senaten.

Kenneth Starr – som utredde den demokratiske presidenten Bill Clinton, uppges nu bli en av dem som ska ingå i president Donald Trumps juridiska arbetslag.
Kenneth Starr – som utredde den demokratiske presidenten Bill Clinton, uppges nu bli en av dem som ska ingå i president Donald Trumps juridiska arbetslag.

Även den framstående ”kändisadvokaten” Alan Dershowitz kommer att ingå i Trumplaget. Uppgiften bekräftas i ett uttalande på Dershowitz officiella Twitterkonto.

Dershowitz ingick bland annat i det så kallade ”drömlaget” som fick den mordmisstänkte fotbollsspelaren OJ Simpson frikänd. Den sexbrottsmisstänkte nu avlidne miljardären Jeffrey Epstein, boxaren Mike Tyson och filmregissören Roman Polanski har också varit hans klienter.

Gruppen kommer att ledas av Vita huset-rådgivaren Pat Cipollone och Trumps privata advokat Jay Sekulow.

Omröstning om Trumps skuld väntas i kväll

Omröstning om Donald Trumps skuld kan ske redan klockan 21 på lördagen, svensk tid.

Den förre presidenten uppges ha varit nöjd med försvarets plädering under fredagen.

Foto:J. Scott Applewhite

USA:s förre president Donald Trumps advokater behövde endast tre timmar för att föra fram sitt försvar under fredagens riksrättsförhandlingar i senaten. Det gör att det troligtvis blir omröstning i skuldfrågan redan under lördagen.

Riksrätten återupptas klockan 10 på förmiddagen lokal tid – och en omröstning kan ske klockan 15, skriver CNN, alltså klockan 21 svensk tid. Tiden är preliminär och kan komma att ändras.

Donald Trump var mer tillfreds med fredagens insats av sina advokater än tidigare i veckan under riksrätten. Det uppger en källa i hans riksrättsstab till CNN.

USA:s förre president ska i tisdags ha blivit arg och besviken på sin försvarsadvokaten Bruce Caster prestation. Caster fick kritik från flera republikaner, som ansåg att han hade svamlat alldeles för mycket och varit ofokuserad.

Under fredagens tre timmar långa försvarsanförande var Trump betydligt nöjdare, enligt källan.

För att Trump ska dömas för anstiftan till uppror måste två tredjedelar av de 100 senatorerna rösta för att den förre presidenten är skyldig, vilket betyder att 17 republikaner måste rösta emot honom.

Om Trump mot förmodan döms kommer en påföljande omröstning att hållas där ledamöterna ska ta ställning till om han ska förbjudas att ställa upp presidentval igen. Då räcker det med en enkel majoritet.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera