Annons

Cline Scientific ökar förlusten tredje kvartalet

Life science-bolaget Cline Scientific redovisar en lägre omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan, men som väntat är omsättningen låg i absoluta tal.

 

Omsättningen uppgick till 15 tusen kronor (355 000 kronor).

Bolagets vd Patrik Sundh skriver i rapporten att bolagets marknadsaktiviteter får fortsatt mycket fokus, senast genom en rekrytering av en erfaren toppsäljare för den nordiska marknaden.

Nästa steg i denna fokuserade och strategiska satsning på försäljning kommer att bli en liknande rekrytering av en säljkraft placerad i Centraleuropa, skriver Sundh. Målsättningen är att en sådan ska finnas på plats senast från och med det andra kvartalet nästa år. Vd:n uppger att de har för avsikt att öka deras marknadsansträngningar i området.

Resultatet före skatt var -0,8 miljoner kronor (-0,2) för det tredje kvartalet.

Sundh skriver att bolaget kontinuerligt ökar sin kundbas och kommer därför på sikt att öka bolagets försäljning, även om den är blygsam i dagsläget enligt vd:n. Det nya bolaget Liv Diagnostics har nyligen flyttat till Astra BioVenture Hub för att komma närmare den miljö som passar deras verksamhet. Vd:n skriver vidare att bolaget lägger mycket energi på att hitta fler liknande projekt där Clines teknologi kan användas för att möjliggöra nya produkter.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?