Annons

Clean Motion begär ackordsförhandling

Elfordonstillverkaren Clean Motion har skickat in begäran till Alingsås tingsrätt om ackordsförhandling. Ackordsförslaget och rekonstruktionsplanen innehåller ”omfattande förslag på nyemissioner”, vilket är avhängigt godkännande på bolagets årsstämma.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ackordsförslaget innebär att fordringar betalas fullt upp till 2.000 kronor och med 25 procent på belopp överstigande 2.000 kronor. Alternativt erbjuds deltagande i kvittningsemission till en kurs på 1:05 kronor per aktie.

Ackordsförslaget och bolagets framtida verksamhet ska enligt rekonstruktionsplanen finansieras genom ett tillskott av eget kapital omfattande 15 miljoner kronor genom riktad emission av aktier och/eller konvertibler till Interest Group Scandinavia.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?